Τετράμηνο εξελίξεων για σειρά μεγάλων έργων της Θεσσαλονίκης

 


Το πρώτο τετράμηνο του 2023 θα είναι μια περίοδος εξελίξεων για σειρά μεγάλων έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε o Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.


Mέσα στο επόμενο τρίμηνο μεταξύ άλλων:
1. Βγαίνει στον αέρα ο διαγωνισμός για τις μελέτες για το ντεκ της παλιάς παραλίας
2. Προχωρούν οι μελέτες που αφορούν την ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους
3. Δημοπρατείται το έργο ανάπλασης των πρώην στάβλων της Παπάφη
4. Δημοπρατείται η μελέτη για τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου στην Ψελλού, με  χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
5. Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για το έργο της αστικής αναζωογόνησης 10 εμπορικών δρόμων, με χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης
6. Υπογράφεται η σύμβαση για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της περιοχής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, ενός έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
7. Αναμένεται -μέσα στον Φεβρουάριο- η προέγκριση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται ένα μητροπολιτικό πάρκο 100 στρεμμάτων στην περιοχή πλησίον του Μουσείου.

Χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας
Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Ζέρβας στη χρηματοδότηση των 4 εκατ. ευρώ την οποία εξασφάλισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης οδικής ασφάλειας.
Τα έργα αφορούν ολοκληρωμένες δράσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης καθώς και σε δρόμους γύρω από σχολεία και γύρω από τα πανεπιστήμια. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!