Π. Τσακίρης: Στην τελική ευθεία για το φυσικό αέριο στη Μυγδονία και στην Καλλιθέα - Συνάντηση Εργασίας ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον Δήμο Ωραιοκάστρου

 


Π. Τσακίρης: Στην τελική ευθεία για το φυσικό αέριο στη Μυγδονία και στην Καλλιθέα - Συνάντηση Εργασίας ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον Δήμο Ωραιοκάστρου

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δήμου Ωραιοκάστρου και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και της ένταξης στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου νέων περιοχών του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Δήμο Ωραιοκάστρου ο Δήμαρχος κ. Π. Τσακίρης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χ. Καζαντζίδης, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών – Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Ελέγχου Κατασκευών και Προστασίας του Πολίτη κ. Ε. Κανταρτζής, καθώς και ο Πολιτικός Μηχανικός - ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Ωραιοκάστρου κ. Ι. Λειβαδιώτης και από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ο Διευθυντής Στρατηγικής και Ανάπτυξης Αγοράς, κ. Μ. Στεργιόπουλος, ο Διευθυντής Κατασκευής Δικτύου, κ. Γ. Λαχωράς, ο Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης Δικτύου κ. Ι. Καρακίτσος καθώς και Στελέχη της Εταιρείας.


Τα στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ παρουσίασαν στη συνάντηση εργασίας τον σχεδιασμό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται εντός του έτους 2023 η σύνδεση με το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου των περιοχών της Λητής, του Δρυμού, του Μελισσοχωρίου, του Πενταλόφου και της Νεοχωρούδας του Δήμου Ωραιοκάστρου, με την κατασκευή δικτύου αγωγών χαμηλής πίεσης 4bar συνολικού μήκους ~30 km και μέσης πίεσης 19bar μήκους 3km ώστε να επωφεληθούν από την χρήση του οι οικιακοί, εμπορικοί, βιομηχανικοί καταναλωτές και τα Δημόσια - Δημοτικά κτίρια των περιοχών.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, με γνώμονα την καινοτομία και την μεγιστοποίηση της βιώσιμης αξίας, συνεχίζει να επενδύει στην υλοποίηση βιώσιμων δικτύων στις περιοχές της αδείας της και στην ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των υποδομών, οι οποίες στο μέλλον θα διανέμουν ανανεώσιμα αέρια όπως το βιομεθάνιο και το πράσινο υδρογόνο, με στόχο την απανθρακοποίηση των δικτύων διανομής και την επίτευξη των Εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων για την ενέργεια και το κλίμα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε από τα στελέχη της Εταιρείας ότι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος στις νέες περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου και με γνώμονα την αναλυτική ενημέρωση των πολιτών, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνεργασία με το Δήμο Ωραιοκάστρου το επόμενο χρονικό διάστημα θα προγραμματίσει σε αυτές επισκέψεις της Κινητής Μονάδας Εξυπηρέτησης Καταναλωτών υποδεχόμενη τους κατοίκους τους, με σκοπό να τους ενημερώσει και να καταχωρήσει τις αιτήσεις και συμβάσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, καθώς και για να συμβάλει στην ενημέρωση τους για την ορθή και ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου.

Παράλληλα, συζητήθηκε η στενή συνεργασία ΕΔΑ ΘΕΣΣ και Δήμου Ωραιοκάστρου για την έγκαιρη ενημέρωση αναφορικά με τις εργασίες οδοποιίας, ασφαλτόστρωσης και ανακατασκευής οδών που προγραμματίζονται για την αποφυγή όχλησης των Πολιτών, αλλά και των τεχνικών παρεμβάσεων που εκτελούνται σε δρόμους και περιοχές και την ανάγκη λήψης αδειών εκσκαφής από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Π. Τσακίρης ανέφερε: «Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις και πιέσεις μας προς την ΕΔΑ ΘΕΣΣ προχωρά η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου στον τόπο μας, η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας. Τους επόμενους μήνες στο σύνολό τους τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις του Δήμου μας θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου και να χρησιμοποιούν ενέργεια φιλική στο περιβάλλον και οικονομικά συμφέρουσα με τα έως τώρα δεδομένα. Στη συνάντηση με τα στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ συζητήσαμε για το χρονοδιάγραμμα επέκτασης του δικτύου στο Δήμο μας και ζητήσαμε να υπάρχει συντονισμός με την Τεχνική Υπηρεσία, προκειμένου τα έργα να γίνονται παράλληλα και να αποκαθίσταται άμεσα το οδόστρωμα με όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση των κατοίκων, αίτημα που λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι θα ικανοποιηθεί. Συνεργαζόμαστε στενά με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και το επόμενο διάστημα θα ενημερωθούν οι κάτοικοι στις Κοινότητες της Καλλιθέας και της Μυγδονίας για τα οφέλη σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου. Ευχαριστούμε τη διοίκηση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τη συνεργασία, συνεχίζουμε να είμαστε σε διαρκή επικοινωνία ώστε κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση του Δήμου Ωραιοκάστρου να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο δίκτυο φυσικού αερίου».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε άριστο κλίμα, με τη δέσμευση των δύο πλευρών ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί η συνεργασία τους για την εκτέλεση του έργου καθώς και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις τους, ώστε οι δημότες Ωραιοκάστρου να έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου, και να απολαμβάνουν με τη σειρά τους τα οφέλη από τη χρήση του.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!