Ο Δήμος Παύλου Μελά τίμησε τους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

 


Τους επιτυχόντες μαθητές των 12 Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας με τις εξετάσεις της σχολικής περιόδου 2021 - 2022, επιβράβευσε συμβολικά το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, ο Δήμος Παύλου Μελά.

 Σε μια σεμνή τελετή του Τμήματος Παιδείας, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, δίπλα στη Μονή Λαζαριστών, οι νέοι ακαδημαϊκοί Πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά παρέλαβαν τιμητικούς επαίνους από τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Μιχάλη Χριστοδούλου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κυρίου Βαρνάβα, εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων, συγγενών και φίλων των μαθητών.

 

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν μαθητές των εξής σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά:

1ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης με Διευθύντρια την κυρία Φωτεινή Καρούλη Παρδάλα,

1ο Γενικό Λύκειο Πολίχνης με Διευθυντή τον κύριο Βασίλειο Αναγνωστόπουλο,

Γενικό Λύκειο Ευκαρπίας με Διευθυντή τον κύριο Πασχάλη Σέντερη,

1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με Διευθυντή τον κύριο Γεώργιο Ντριβαλά,

Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με Διευθυντή τον κύριο Περικλή Φυλάκη,

2ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης με Διευθυντή τον κύριο Ευθύμιο Παπαδημητρίου,

2ο Γενικό Λύκειο Πολίχνης με Διευθυντή τον κύριο Νικόδημο Μιχαηλίδη,

2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με Διευθύντρια την κυρία  Αγαθονίκη Βασιλείου – Δερβίσογλου,

3ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης με Διευθύντρια την κυρία Βαλεντίνη Γιγαντίδου,

3ο Γενικό Λύκειο Πολίχνης με Διευθύντρια την κυρία Αναστασία Σιβρή,

4ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης με Διευθυντή τον κύριο Αθανάσιο Τζαμτζή,

Λύκειο Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη με Διευθυντή τον κύριο Αθανάσιο Φρυγανιώτη.

 

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αναφερόμενος σε εκπαιδευτικούς και γονείς σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους εκπαιδευτικούς, για τα εφόδια ζωής που έδωσαν στους μαθητές τους μέσα από τη διδασκαλία τους, με συστηματικότητα, μέθοδο, σωστή στόχευση, ευθύνη και απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους γονείς - κηδεμόνες για τη στήριξη στον αγώνα των παιδιών τους».

 

Ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης συνεχάρη τους νέους που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτερα εκπαιδευτικά και τεχνολογικά ιδρύματα και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε κάθε νέα προσπάθεια των παιδιών που δεν κατάφεραν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Απευθυνόμενος στους νέους πλέον φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο Δήμαρχος τόνισε:

«Επενδύστε στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων, την προσωπική βελτίωση, την διεύρυνση των σπουδών σας για ένα καλύτερο αύριο και μια καλή σταδιοδρομία που να συνδέεται με την αγορά εργασίας, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, την ανταγωνιστικότητα.

Αποκτήστε Παιδεία που κατά τους Τρεις Ιεράρχες, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό, είναι η συνειδητή προσπάθεια για πνευματική καλλιέργεια και τελείωση και κοινωνική ένταξη του ανθρώπου.

Στο φωτεινό δρόμο που ανοίγεται μπροστά σας, ας έχετε λαμπρό παράδειγμα τη ζωή των Τριών Ιεραρχών που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, γιατί δυσκολίες θα αντιμετωπίσετε κι εσείς, βρήκαν τη δύναμη, ανταπεξήλθαν και έγιναν διαχρονικά παραδείγματα αρετής, αφοσίωσης και αυταπάρνησης.

Με εργατικότητα, ήθος, εντιμότητα και διορατικότητα, πάρτε τη ζωή στα χέρια σας και με σεβασμό στους εαυτούς σας και τους συνανθρώπους σας, ταξιδέψτε στο μέλλον. Κυνηγήστε τα όνειρά σας, με θάρρος, πίστη και υπομονή και να είστε αληθινοί στις οικογενειακές, κοινωνικές και επαγγελματικές σας σχέσεις».

 

Ο οικοδεσπότης Αντιδήμαρχος Μιχάλης Χριστοδούλου ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους νέους φοιτητές χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη ημέρα ως μία από τις πιο όμορφες και λαμπρές του χρόνου και προέτρεψε τους νέους να χτίσουν γερά θεμέλια και να οχυρωθούν πνευματικά μέσα από την εκπαίδευση.

 

Πριν την απονομή των επαίνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του νέου έτους, παρουσία του Δημάρχου, των βουλευτών Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, του Αθανασίου Φροσύνη, εκπροσώπου του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, του Συμεών Κοπελόγλου, εκπροσώπου του κόμματος «Ελληνική Λύση Κυριάκος Βελόπουλος, της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου και των Διευθυντών Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, δευτεροβάθμιας  Χρήστου Ρουμπίδη και πρωτοβάθμιας Ευαγγελίας Μπούτσκου.

Οι τυχεροί που κέρδισαν τα φλουριά και τα βιβλία του συγγραφέα και ερευνητή Σπύρου Λαζαρίδη ήταν ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Ευστράτιος Μαυρίδης, Διευθυντής 3ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, ο Αθανάσιος Τζαμτζής Διευθυντής 4ου ΓΕ.Λ Σταυρούπολης και η Μαρία Αντιόπη Τσακμαλή, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Τομέα Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας, 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας.

Παραβρέθηκαν από τον  Δήμο Παύλου Μελά, ο Πρόεδρος της ΙΡΙΣ Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, οι Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Ελένη Γεροκώστα, Ιωσήφ (Άκης) Αράπογλου, Σαράντης Καρβουνίδης, Παντελής Νιγδέλης, Σάκης Λαζαρίδης, Δημήτρης Λαλές, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεώργιος Λίλτσης, Κυριάκος Τσαταλμπασίδης, Κυριάκος Τσαγκαλίδης, ο πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης Σάββας Σερασίδης, ο Γενικός Γραμματέας Κίμων Σαραφίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανέστης Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σταυρούπολης Χάρης Σαραφίδης, η τοπική σύμβουλος Καλλιόπη Βλάχου και από την Ένωση Γονέων Δήμου Παύλου Μελά ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαγεωργίου.

 

Παρουσίασε η Αγγελική Νιγδέλη, τελειόφοιτη Τμήματος Φιλολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.

 

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι «West Side Ensemble», το μουσικό σχήμα jazz των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Σταυρούπολης της ΙΡΙΣ, που αποτελείται από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Φώτη Τερζή (σαξόφωνο) και τους καθηγητές Νίκο Φουντουκίδη (Ντραμς), Νίκο Φωτιάδη (ηλεκτρικό μπάσο), Βαγγέλη Τσοτρίδη (ηλεκτρική κιθάρα).

 

Την Τελετή διοργάνωσε το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας - Πολιτισμού - Αθλητισμού με την υποστήριξη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Προέδρου της Ανέστη Λαζαρίδη και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ».

 

Θερμές ευχαριστίες στη Μονή Λαζαριστών και τον Υπεύθυνο Τεχνικής Υπηρεσίας Γιάννη Τσουβάλογλου.

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την αρωγή των Τμημάτων Καθημερινότητας - Άμεσης Επέμβασης, Πολιτισμού, Καθαριότητας, Αθλητισμού και του προσωπικού των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (εκπαιδευτικών, φυλάκων και καθαριστριών).

 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά

Καλή σταδιοδρομία

Υγεία και προκοπή

 

Φωτογραφίες:

Αλέξης Αλαματίδης, Studio Δυτικώς, Ευζώνων 7, Άνω Ηλιούπολη

Αναστασία Κασελούρη, Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Παύλου Μελά












Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!