Συνάντηση εργασίας του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον υφυπουργό υποδομών Γιώργο Καραγιάννη

 


Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη είχε σήμερα στο Κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη ο Περιφερειάρχη Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα έργα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια, με κυρίαρχα την επέκταση του Μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη, τον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκη - Έδεσσα, την αναβάθμιση της ανατολικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης και το Flyover, τον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκη – Κιλκίς, τον προαστιακό σιδηρόδρομο στη δυτική Θεσσαλονίκη και τα αντιπλημμυρικά έργα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε: “Η καλή συνεργασία μας με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών φέρνει αποτελέσματα. Τα έργα υποδομής που υλοποιούνται στην περιοχή μας προχωρούν και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη, ώστε σημαντικά έργα να γίνουν επιτέλους πράξη. Έθεσα στον Υφυπουργό το θέμα της επέκτασης του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη, που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τη διοίκηση της Περιφέρειας. Η υπογραφή της σύμβασης για τις πρόδρομες εργασίες θα γίνει τις επόμενες μέρες και θα ανοίξει έτσι ο δρόμος για να συνδεθεί με το μέτρο και η δυτική Θεσσαλονίκη. Για το κορυφαίας προτεραιότητας έργο του αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, περιμένουμε ανάδοχο μέχρι το τέλος του έτους και έναρξη εργασιών στις αρχές του επόμενου έτους. Στο Flyover εξελίσσονται οι μελέτες και αρχίζει η εγκατάσταση εργοταξίων και συζητήσαμε με τον Υφυπουργό για τις ενέργειες που πρέπει να αναλάβει κάθε αρχή και κάθε φορέας, προκειμένου να υπάρξει η μικρότερη δυνατή αναστάτωση στην καθημερινότητα της πόλης από την κατασκευή του έργου. Συζητήσαμε επίσης για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, με στόχο την ολοκλήρωσή του το ταχύτερο δυνατό. Επίσης οι μελέτες για τον προαστιακό σιδηρόδρομο στη δυτική Θεσσαλονίκη είναι σε εξέλιξη και τέλος έθεσα το ζήτημα της υλοποίησης του master plan για τα αντιπλημμυρικά έργα, όπου πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία όλων των φορέων για να ολοκληρωθεί. Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία αποκτούν τις υποδομές που στερήθηκε επί πολλά χρόνια, χάρις στη σκληρή και μεθοδική δουλειά και στη στενή συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο, αλλά και με τους Δήμους και τους υπόλοιπους φορείς. Μέρα με τη μέρα κάνουμε πράξη το όραμά μας για τη Μακεδονία του 2030, μια Περιφέρεια έξυπνη, σύγχρονη πράσινη και ανθρώπινη”.

Ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης επισήμανε: Με τον Περιφερειάρχη και φίλο Απόστολο Τζιτζικώστα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε διεξοδικά για το μεγάλο πρόγραμμα έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αγγίζει κάθε πτυχή της καθημερινότητας των πολιτών και φυσικά περιλαμβάνει και εμβληματικά έργα που μεταμορφώνουν την περιοχή. Η επιτυχία, όμως, αυτού του σχεδιασμού μας αποδεικνύει και την αξία της ειλικρινούς συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί κανένας κεντρικός προγραμματισμός δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή και την έμπρακτη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Θέλω, λοιπόν, με την ευκαιρία που μου δίνεται να ευχαριστήσω και δημόσια τον Περιφερειάρχη για την ειλικρινή συνεργασία του, τις προτάσεις και τις ιδέες του. Είναι εξαιρετικά σημαντικό σε αυτή τη συγκυρία Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση να συλλειτουργούν για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!