Με συλλόγους του δήμου Θέρμης ο Σάββας Αναστασιάδης στη Βουλή


 ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 

Προσφυγικούς και πολιτιστικούς συλλόγους από τον δήμο Θέρμης υποδέχτηκε στη Βουλή η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς  στο πλαίσιο των συνεδριάσεών της, που πραγματοποιούνται από την αρχή του 2022 με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη.


Για έναν τριετή κύκλο μνήμης έκανε λόγο ο κ. Αναστασιάδης.  «Το 2022 ήταν η αφετηρία μίας τριετίας με ιδιαίτερο συμβολικό και συναισθηματικό φορτίο για όλους τους Έλληνες. Το 1922 συνέβη η Μικρασιατική Καταστροφή, το 1923 υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάνης, το 1924 ολοκληρώθηκε η  έλευση των Ελλήνων στη Μητροπολιτική Ελλάδα. Κοιτάζουμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε το παρελθόν μας», τόνισε.

Όπως είπε ο ίδιος, «μέσα από τις συνεδριάσεις αυτές   η Επιτροπή τιμά το έργο των συλλόγων  των προσφυγικών συλλόγων ανά την Ελλάδα που αγωνίζονται να διατηρήσουν ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου τη μνήμη των   προγόνων τους από τον Πόντο, την Καππαδοκία, την Ανατολική Θράκη, την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία και γενικότερα των πολιτιστικών συλλόγων που προσφέρουν στον τόπο, την Ιστορία, τις παραδόσεις μας».

Στη συνεδρίαση  συμμετείχαν και έκαναν παρεμβάσεις ο Δήμαρχος Θέρμης,  Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ),   Γεώργιος Αγγέλου.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν εκπρόσωποι του Σωματείου «Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης»,   του Συλλόγου Αυληαννητών Θέρμης,   του Συλλόγου Σερραίων Κατοίκων Δήμου Θέρμης,   του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής,  του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριλόφου,    του Συλλόγου Μανδριτσιωτών Θρακιωτών Θέρμης,  του Λαογραφικού Συλλόγου Νέου Ρυσίου «Η Αρετσού» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδιωτών.

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης  Πασχάλης Βαϊράμης, που  ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τη δραστηριότητα της Ομοσπονδίας στο εξωτερικό.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!