Μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου σχεδιάζουν και εκτυπώνουν μια τρισδιάστατη πτητική μηχανή! (Δ Δημοτικού έως Β Γυμνασίου)

 


Μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου σχεδιάζουν και εκτυπώνουν μια τρισδιάστατη πτητική μηχανή!

(Δ Δημοτικού έως Β Γυμνασίου)

3D Modelling – 3D Printing


Εμπνεόμαστε από το Ingenuity Helicopter, το αυτόνομο drone που πετάει στον πλανήτη Άρη και βοηθάει το Perseverance Rover και χρησιμοποιούμε την τεχνολογία του digital fabrication (CAD/CAM system) για να κατασκευάσουμε μια πτητική μηχανή. Σχεδιασμός 3D με τεχνολογία CAD (computer aided design) και κατασκευή του τρισδιάστατου μοντέλου με την βοήθεια 3D printer (CAM computer aided manufacture). Μέσα από όλη αυτή την διαδικασία κατανοούμε τις αρχές λειτουργίας του 3D printer, τις διάφορες τεχνικές, την έννοια του slicing και τη μετάφραση του μοντέλου σε γλώσσα μηχανής, αλλά και τις διαδικασίες συντήρησης του μηχανήματος. Θα μπορέσει να πετάξει το δικό σου 3D printed μοντέλο; Τι ρόλο παίζει το βάρος του κεντρικού άξονα; Η γωνία κλήσης της φτερωτής; Ο αριθμός των φτερών;

Space Tech by Robotixlab

Το πρόγραμμα NOESIS Space Tech by Robotixlab, είναι μία σειρά ανεξάρτητων θεματικών εργαστηρίων (Robotics, Electronics, Video Games coding, 3D modelling – 3D printing) με κοινό θέμα την τεχνολογία του διαστήματος. Το κάθε θεματικό εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 2 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία.

Ημερομηνίες: Σάββατο 18/3 και 1/4/2023

Ώρα: 14.30-16.30

 

Tα εργαστήρια NOESIS Space Tech by Robotixlab σχεδιάζονται από τον Μηχανικό Ρομποτικής, Αντώνη Κάνουρα και υλοποιούνται από την Robotixlab και τους εκπαιδευμένους εμψυχωτές/εκπαιδευτές της. Η Robotixlab με έδρα την Θεσσαλονίκη σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με αντικείμενο την ρομποτική και την τεχνολογία για παιδιά από το 2008.

Για δηλώσεις συμμετοχής :

https://events.noesis.edu.gr/product/3d-modelling-3d-printing-mar23/

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!