Eνημερωτική Ημερίδα με θέμα την παιδική κακοποίηση την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου

 


Eνημερωτική Ημερίδα με θέμα την παιδική κακοποίηση την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου


 

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παύλου Μελά με Παράρτημα Ρομά και η Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο - Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Παύλου Μελά, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης  συνδιοργανώνουν με τις  Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Παιδική κακοποίηση: Αναγνώριση, Γνωστοποίηση, Διαχείριση».

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» και ώρες 09:00 - 13:00.

 

Η αναγνώριση, η γνωστοποίηση και η διαχείριση του προβλήματος είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ τόσο λόγω της αύξησης των περιστατικών όσο και των σοβαρών συνεπειών που μπορούν να προκαλέσουν στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη του παιδιού ή ακόμα και να έχουν θανάσιμο χαρακτήρα. Το οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον του κάθε παιδιού παίζει καταλυτικό ρόλο στην αναγνώριση σημαδιών βίαιης συμπεριφοράς ή παραμέλησης. Ειδικότερα το σχολείο διαδραματίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο τόσο στην πρώιμη αναγνώριση όσο και στην διαχείριση και στην μετέπειτα αντιμετώπιση.

Στόχος της ημερίδας θα είναι η ενημέρωση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ότι αφορά την αναγνώριση σημαδιών ή και συμπεριφορών  που ενδεχομένως παραπέμπουν σε κακοποίηση ή παραμέληση αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθούνται μετά τη γνωστοποίηση σε αρμόδιους φορείς.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ

•«Κακοποίηση παιδιού - Πρόληψη και Διαχείριση», Κόφφας Στέφανος, Κοινωνικός  Λειτουργός, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.).

 

 

•«Ενδοοικογενειακή Βία - Παιδική Κακοποίηση», Δρ. Νταφούλης Βάιος, παιδοψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής, Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

 

•«Παρουσίαση του έργου του γραφείου προστασίας ανήλικων θυμάτων», Τέγος Φώτιος Κοινωνικός Λειτουργός - Επιμελητής Ανηλίκων, “Σπίτι του παιδιού” (αυτοτελές γραφείο προστασίας ανήλικων θυμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης) στη Θεσσαλονίκη.

 

•Παρουσίαση του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και  Εκμετάλλευση», κ. Ράπτη Έλενα, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εθνική Συντονίστρια για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων.

 

•«Παιδική Κακοποίηση - Σημάδια εντοπισμού- αντιμετώπιση. Ο ρόλος της Αστυνομίας», Γρηγοριάδης Λάζαρος, Υπαστυνόμος Β' της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!