Σάββας Αναστασιάδης: "Ημασταν συνεπείς σε όλες τις δεσμεύσεις μας"

 


ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ»

Στις επερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στον 102 FM της ΕΡΤ3 και τον  δημοσιογράφο Δημήτρη Καραμαούνα.  «Εκτιμώ ότι  θα πάμε ως κόμμα σε ισχυρή πλειοψηφία την πρώτη Κυριακή»,  τόνισε. 

Αποτιμώντας το κυβερνητικό έργο ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε:

 «Αυτό που πρέπει να δει ο πολίτης είναι η σύγκριση. Είναι πολύ νωπές οι μνήμες από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τραυματικές οι εμπειρίες μας. Η χώρα την τετραετία που πέρασε κυβερνήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία με τον καλύτερο τρόπο. Στα μεγάλα θέματα τα πήγαμε πάρα πολύ καλά, παρά τις εξωγενείς κρίσεις. Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι η Ελλάδα έγινε επενδυτικός και τουριστικός προορισμός. Βλέπουμε υψηλά ποσοστά ανάπτυξης, μείωση του πληθωρισμού.  Η  χώρα απαντά σε όλες τις προκλήσεις που δέχεται. Θωρακιστήκαμε, γίναμε σεβαστοί από τους εχθρούς και τους φίλους μας.  Ο στόχος της πρώτης θητείας της κυβέρνησης ήταν να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές.  Η δέσμευση τώρα είναι να αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις. Ήδη ως έναν βαθμό αυτό έγινε, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό και έρχεται και νέα αύξηση. Στην επόμενη διακυβέρνηση ο στόχος είναι να αυξήσουμε το εισόδημα των Ελλήνων γενικώς. Σε όλες τις δεσμεύσεις μας ήμασταν συνεπείς».

·         Για την ψήφο των αποδήμων είπε:

«Κάναμε συμβιβασμούς για να δοθεί η δυνατότητα στους συμπατριώτες μας να ψηφίσουν. Δυστυχώς τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Αριστεράς έθεσαν προϋποθέσεις που δυσκολεύουν ένα μεγάλο ποσοστό συμπατριωτών μας για να ασκήσουν το δικαίωμά τους. Έβαλαν όρους που είναι δύσκολο να αποδείξουν οι απόδημοι και αποκλείουν πάρα πολλούς ώστε να μπουν στην πλατφόρμα που άνοιξε το υπουργείο Εσωτερικών.   Το οξύμωρο είναι ότι αν αυτοί οι άνθρωποι πάρουν το αεροπλάνο και έρθουν στην Ελλάδα έχουν δυνατότητα να ψηφίσουν διότι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας. Αγκυλώσεις και ιδεοληψίες ΣΥΡΙΖΑ και Αριστεράς τους στερούν το δικαίωμα να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους».

·         Σε ερώτηση για την ακύρωση του διαγωνισμού για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο απάντησε:

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Μου προκαλεί εντύπωση ότι βουλευτές της αντιπολίτευσης που δεν ψήφισαν την αποδοχή της δωρεάς του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος από το Δημόσιο, σήμερα μας κουνάνε το χέρι ότι το έργο ακυρώθηκε. Το έργο δεν ακυρώθηκε, είναι βεβαίως ένα πρόβλημα η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών που επικαλούνται οι εργολάβοι, όμως το νοσοκομείο θα γίνει και πιστεύω ότι θα γίνει στην ώρα του. Είναι δέσμευση και του Ιδρύματος και της Πολιτείας».

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!