«Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία»: 17η Διημερίδα Βιολογίας ΠΕΒ - Ράλλειου Λυκείου

 ·       Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ και  ΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

διοργανώνουν την 17η Διημερίδα Βιολογίας με τίτλο:

«Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία»

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  31  ΜΑΡΤΙΟΥ και  το  ΣΑΒΒΑΤΟ  1  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2023

Ώρες διεξαγωγής: 11.00 – 14.00, Παρασκευή 31 / 3 / 2023  και

                  11.00 -14.00, Σάββατο  1 / 4 / 2023.

Η θεματολογία της Διημερίδας περιλαμβάνει σύγχρονα ζητήματα της Βιολογίας,  όπως η ανακάλυψη της δομής του DΝA και οι εφαρμογές της για την υγεία του ανθρώπου, την Γεωργία και την Κτηνοτροφία, που θα συζητηθούν την πρώτη μέρα. Την δεύτερη ημέρα, η συζήτηση θα εστιαστεί σε σημαντικά προβλήματα του περιβάλλοντος, όπως ο αντίκτυπος των ανθρώπινων ενεργειών και της κλιματικής αλλαγής στη βιοποικιλότητα καθώς και η αναγκαιότητα της προστασίας των φυτών και των ζώων.

 


Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ερευνητές με σημαντικό έργο στην επιστήμη της Βιολογίας.

Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και οι εργασίες της θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του καναλιού της ΠΕΒ στο Youtube.

Θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων μέσω ειδικής φόρμας με στόχο να πραγματοποιηθεί σχετική συζήτηση μετά το τέλος των εισηγήσεων.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: http://lyk-ralleion.att.sch.gr/index.php/gr/ και www.pev.gr, όπου θα αναρτηθούν επίσης οι σύνδεσμοι για την παρακολούθηση και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Διημερίδα.

Η Διημερίδα είναι ανοικτή για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και το κοινό.

Από την ΔΔΕ Πειραιά έχει εγκριθεί άδεια διευκόλυνσης στους/στις εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ των σχολικών μονάδων που ανήκουν στη ΔΔΕ Πειραιά και διδάσκουν το μάθημα της Βιολογίας προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Διημερίδας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 

e-mail:   biodays@gmail.com

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

                                                                                                   7/3/2023


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!