Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας

 


Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας

Τον δικό της χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων απέκτησε η περιοχή της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας. Το Πολιτιστικό Κέντρο, με τη λειτουργία του οποίου ικανοποιείται ένα αίτημα χρόνων, εγκαινιάστηκε χτες (29/03) από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Πρόεδρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Κωνσταντίνο Βαβούρα, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας. 

«Η ισόρροπη ανάπτυξη, για την οποία εργαζόμαστε, στηρίζεται στο ίδιο ενδιαφέρον, στην ίδια φροντίδα για κάθε σημείο της πόλης μας», είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος παρουσίασε το πλέγμα των παρεμβάσεων που υλοποιεί και σχεδιάζει ο Δήμος για την ανάπτυξη της περιοχής της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νέο ΚΕΠ που δημιουργήθηκε στην οδό Λαγκαδά, για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες, στα έργα ανάπλασης που εξελίσσονται μεταξύ των οδών Μοναστηρίου, Λαγκαδά και Μιχαήλ Καλού, ώστε η περιοχή αυτή να αναβαθμιστεί τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, αλλά και σε σειρά άλλων παρεμβάσεων, όπως ενδεικτικά η ασφαλτόστρωση της Αγίων Πάντων και οι εκατοντάδες νέες δενδροφυτεύσεις.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, που δημιουργήθηκε στο εμβληματικό κτίριο των παλαιών δημοτικών σφαγείων, στο Μουσείο Ολοκαυτώματος και στο μητροπολιτικό πάρκο που σχεδιάζεται στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στο πρότζεκτ που αφορά την αστική αναζωογόνηση εμπορικών δρόμων με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο οποίο εντάσσονται μεταξύ άλλων οι οδοί Γρ. Κολωνιάρη και Παναγίας Φανερωμένης. «Όλα αυτά δείχνουν το ενδιαφέρον και τη δέσμευσή μου ότι αυτή η περιοχή θα αλλάξει», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

«Χαίρομαι για αυτή την προσπάθεια και την πολιτιστική ευαισθησία στη σκληρή και δύσκολη περιοχή της Ξηροκρήνης», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

«Εδώ και χρόνια είχαμε στόχο τη δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου. Είμαι συγκινημένος που η Διοίκηση του Δήμου αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και σήμερα η Β΄ Δημοτική Κοινότητα έχει μια στέγη, για να μπορέσει να αναδείξει τα ήθη, τα έθιμα, τις τέχνες», επεσήμανε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Β’ Δημοτικής Κοινότητας Κωνσταντίνος Βαβούρας. 

Στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου παρέστη ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος σημείωσε ότι «η δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου στην Ξηροκρήνη αποτελεί μια ψηφίδα, μέρος της απάντησης στην πρόσκληση-πρόκληση, στην οποία οφείλουμε όλοι όσοι εκπροσωπούμε τη Θεσσαλονίκη και από όποια θέση ευθύνης έχει ο καθένας μας να ανταποκριθούμε».

Στην εκδήλωση, την οποία πλαισίωσαν με τραγούδια τα παιδιά του 63ου Δημοτικού Σχολείου, παρευρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.ά.

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας διαμορφώθηκε στον πρώτο όροφο στο κτίριο της οδού Μοναστηρίου 93.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!