Δ. Αυγέρη: Ερώτηση για την καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς των δήμων Λαγκαδά και Βόλβης

 


Τέσσερα χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στους δήμους Λαγκαδά και Βόλβης και οι πληγέντες ακόμα περιμένουν να αποζημιωθούν!  

 
Κοινοβουλευτική ερώτηση 19 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία των Δώρας Αυγέρη, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και Αν. Τομεάρχη Υγείας, και Χρήστου Γιαννούλη, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και Αν. Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών
 

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής αλλά και αποθηκευμένα προϊόντα που χάθηκαν στις πλημμύρες, αλλά είναι απαραίτητα για την συνέχιση της επιχειρηματικής και αγροτικής δραστηριότητας των πλημμυροπαθών.
Οι δεκάδες πληγέντες παρότι έχουν καταθέσει τις απαιτούμενες αιτήσεις στην αρμόδια υπηρεσιακή διεύθυνσημέχρι σήμερα δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι προτίθεται να πράξει η πολιτεία. Αντιθέτως, έχουν βιώσει τις απαράδεκτες καθυστερήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια όπως προβλέπει σχετική ΚΥΑ.
Το μεγάλο αυτό πρόβλημα που βιώνουν πολίτες των δήμων Λαγκαδά και Βόλβης φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ερώτηση στους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας απαντήσεις για τον λόγο της καθυστερημένης ενημέρωσης των πλημμυροπαθών, καθώς επίσης το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αποζημιώσεων.
Επιπλέον, οι 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν να μάθουν αν υπάρχει πρόβλεψη για χορήγηση προκαταβολής και σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργεία και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) για την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία των παραπάνω περιοχών, ώστε να αποφευχθούν ανάλογα τραγικά φαινόμενα


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!