ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης: Συνεχίζεται η διάλυση του ΕΣΥ- Υπό κατάρρευση του Ακτινολογικό του Παπανικολάου


 ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης: Συνεχίζεται η διάλυση του ΕΣΥ- Υπό κατάρρευση του Ακτινολογικό του Παπανικολάου

 

Επικίνδυνα αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία επιφέρει η τεράστια υποστελέχωση του Ακτινολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Παπανικολάου, ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι του Τμήματος διαμαρτύρονται έντονα για την έλλειψη προσωπικού που έχει οδηγήσει σε καθημερινό παροπλισμό τον έναν από τους δυο σύγχρονους αξονικούς τομογράφους του Νοσοκομείου. Η βασική έλλειψη αφορά την παρουσία των απαραίτητων τεχνολόγων για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των μηχανημάτων, σε ένα ιδιαίτερα κομβικό τμήμα που επηρεάζει την ομαλή δραστηριότητα όλων των κλινικών του νοσοκομείου.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα οι τεχνολόγοι έχουν συρρεύσει 200 και πλέον ρεπό τα οποία δεν έχουν λάβει, καθώς θέτουν ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της λειτουργίας του Τμήματος.

Λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού πλέον δεν είναι εφικτή η λειτουργία εξειδικευμένων πράξεων όπως η αξονική στεφανιογραφία που επιτελείται αποκλειστικά στο Γ.Ν. Παπανικολάου σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. 

Παρά τις πολύμηνες διαμαρτυρίες των εργαζόμενων η διοίκηση του νοσοκομείου μόλις πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε την προκήρυξη μιας θέσης τεχνολόγου, η οποία θα χρειαστεί μήνες για να πληρωθεί, καθώς και την μετακίνηση άλλων δύο τεχνολόγων, για την πραγματοποίηση της αξονικής στεφανιογραφίας, μετακυλίοντας έτσι το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε άλλες λειτουργίες του ακτινολογικού.

Τέσσερα χρόνια τώρα η διακυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ έχει οδηγήσει σε κατάρρευση το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ολέθρια αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία αλλά και για τους εξουθενωμένους εργαζόμενους του ΕΣΥ. Στόχος τους η εκχώρηση του ΕΣΥ κομμάτι-κομμάτι στους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ευτυχώς οι εκλογές και η ώρα της πολιτικής αλλαγής πλησιάζουν.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!