Ξεκίνησε η Ηλεκτρονική διαβούλευση στο πλαίσιο του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) του Δήμου Παύλου Μελά!

 


Ξεκίνησε η Ηλεκτρονική διαβούλευση στο πλαίσιο του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) του Δήμου Παύλου Μελά!

Ο Δήμος Παύλου Μελά συγκαταλέγεται μεταξύ των Δήμων της χώρας που εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.).

 


Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση για την καταγραφή των απόψεων φορέων και πολιτών τόσο σχετικά με την ηλεκτροκίνηση όσο και με τη χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων εντός των ορίων του Δήμου Παύλου Μελά με σκοπό τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και χρηστικού δικτύου, ικανού να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

Τα αποτελέσματα της Διαβούλευσης θα ληφθούν υπόψη στον τελικό σχεδιασμό του δικτύου των σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στις Δημοτικές Ενότητες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας.

 

Για συμμετοχή στη διαβούλευση κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/F5tb2roSN3GMDzLg8

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά.

 

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

 

Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)

Ως «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» ορίζεται το πρόγραμμα χωροθέτησης δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ισχύος (AC ή DC συσκευές ισχύος 3,7 kW έως 22 kW) ή υψηλής ισχύος (AC ή DC συσκευές ισχύος >22kW) και θέσεων στάθμευσης Η/Ο, που εκπονείται από τους δήμους εντός των διοικητικών τους ορίων.

 

Τα Σ.Φ.Η.Ο. εκπονούνται στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και της επέκτασης της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών και με βάση τον νόμο 4710/2020 «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις».

Η επιλογή των σημείων και των τύπων των σταθμών φόρτισης σχετίζεται και έχει συνέπειες και στα δεδομένα του δικτύου ηλεκτροδότησης, εφόσον αυξάνεται η ζήτηση για ηλεκτρισμό και συνεπώς η πολυπλοκότητα του δικτύου. Τα σημεία επαναφόρτισης Η/Ο μπορούν να περιλαμβάνουν τις εξής κατηγορίες επί μέρους δικτύων:

•Ιδιωτικών σταθμών φόρτισης εκτός οδού που τοποθετούνται σε υπαίθριους ή στεγασμένους ιδιωτικούς χώρους κατοικιών ή εργασίας.

•Ημι-δημόσιων σταθμών φόρτισης που κατασκευάζονται σε ιδιωτικούς χώρους αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους όπως για παράδειγμα εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία κ.α.

•Δημόσιων σταθμών φόρτισης οι οποίοι τοποθετούνται σε κοινόχρηστους ή κοινωφελείς χώρους, συχνότερα δε σε σημεία στάθμευσης παρά την οδό ή σε δημόσιους χώρους στάθμευσης.

Με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου Παύλου Μελά, που ανήκει στις πυκνοδομημένες περιοχές των αστικών κέντρων, αποτελεί αναγκαιότητα η λύση του δικτύου δημόσιας πρόσβασης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!