Οι δράσεις της ΠΚΜ και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας προβάλλονται στο πρώτο ενημερωτικό δελτίο - newsletter του “Bio-based Industries Consortium” για το 2023.

 

Οι δράσεις της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στο  πρώτο ενημερωτικό δελτίο του “Bio- based Industries Consortium” για το 2023


 

          Οι δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας προβάλλονται στο πρώτο ενημερωτικό δελτίο - newsletter του “Bio-based Industries Consortium” για το 2023.

          Το πρώτο newsletter του Bio-based Industries Consortium (BIC) για το 2023 αναφέρεται  στο ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής  Μακεδονίας εντάχθηκε ως μέλος (Fellow) στην πρωτοβουλία Circular Cities and Regions Initiative (CCRI). Επίσης,  αναφορά γίνεται στην ολοκλήρωση του έργου BIOREGIO (Interreg Europe 2014-2020) στο οποίο ήταν εταίρος το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

         


Το “Bio-based Industries Consortium” (BIC) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το 2013 για να εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα σε μια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία επικεντρώνεται στην ενίσχυση του τομέα των βιομηχανιών βιολογικής προέλευσης στην Ευρώπη. Το “BIC” είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη Βιοοικονομία (EUBA), μιας μοναδικής δια-τομεακής συμμαχίας αφιερωμένης στην ενσωμάτωση και την αξιοποίηση του δυναμικού της βιοοικονομίας στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Βιοοικονομίας επικεντρώνεται στην υποστήριξη ενός ευνοϊκού και συνεκτικού πλαισίου πολιτικής και επενδύσεων για την οικοδόμηση μιας ανταγωνιστικής, δυναμικής και βιώσιμης βιοοικονομίας στην Ευρώπη.

          Το “Circular Cities and regions Initiative” (CCRI), το οποίο ιδρύθηκε  από την Ευρωπαϊκή Eπιτροπή ως μέρος του Επιχειρηματικού Σχεδίου Κυκλικής Οικονομίας, υποστηρίζει τα συμβαλλόμενα μέλη στην προσπάθειά  τους να υλοποιήσουν τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία στις πόλεις και τις Περιφέρειες της Ευρώπης. Το πρόγραμμα “CCRI Pilots and Fellows” είναι ένα δίκτυο με περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές πόλεις και Περιφέρειες που υλοποιούν τη μετάβαση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!