Δώρα Αυγέρη: «Η κυβέρνηση έχει καταδικάσει το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» σε αργό θάνατο»

 


«Η κυβέρνηση έχει καταδικάσει το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» σε αργό θάνατο»

 

Κοινοβουλευτική ερώτηση 23 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη, για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο «Παπανικολάου» και την επικινδυνότητα για την υγεία και τη ζωή των ασθενών.

  

Η απερχόμενη κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη έχει καταδικάσει το νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης σε αργό θάνατο. Ενδεικτικό είναι ότι έναν χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην πνευμονολογική κλινική του, οι εργασίες αποκατάστασης δεν έχουν γίνει, ενώ το νοσοκομείο κινδυνεύει να χάσει και την ιστορική μονάδα της   Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής, καθώς αυτή έχει τεθεί εκτός εφημεριών.
 
Το οριακό αδιέξοδο για το νοσοκομείο αποτυπώνεται στις τραγικές ελλείψεις γιατρών, αλλά και την απουσία οποιουδήποτε σχεδίου από τους αρμοδίους. Επτά αναισθησιολόγοι εργάζονται για δεκατρείς χειρουργικές κλινικές, με τουλάχιστον δέκα εφημερίες τον μήνα. Η μοναδική καρδιοαναισθησιολόγος επί δυόμισι μήνες έχει κάνει είκοσι και πλέον εφημερίες ανά μήνα και βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω εξάντλησης Ενώ την ίδια ώρα, με απόφαση των διοικητών της 3ης και 4ης ΥΠΕ τέσσερις καρδιοχειρουργοί της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής μετακινούνται στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης. Στο δε ακτινολογικό εργαστήριο του «Παπανικολάου» δεν θα διενεργούνται πλέον αξονικές στεφανιογραφίες, εξαιτίας της έλλειψης τεχνολόγων.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τον υπουργό Υγείας να απαντήσει πώς διασφαλίζεται η υγεία και η ζωή των ασθενών που έχουν ανάγκη και αναμένουν να χειρουργηθούν, αλλά και πώς καλύπτονται τα εσωτερικά περιστατικά, δηλαδή οι νοσηλευόμενοι που χρήζουν καρδιοχειρουργικής αντιμετώπισης. Παράλληλα, ζητούν από τον υπουργό να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της καρδιοχειρουργικής κλινικής και την επαναλειτουργία της πνευμονολογικής κλινικής, προκειμένου να διασφαλίζεται η υγεία και ζωή των ασθενών.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!