Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο Σάββας Αναστασιάδης

 


ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ AΓΙΟ ΦΩΣ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης θα μεταβεί το Μεγάλο Σάββατο στα Ιεροσόλυμα για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα.

Με την ιδιότητά του ως προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς ο κ. Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στην αποστολή του Υπουργείου Εξωτερικών με επικεφαλής τον υφυπουργό, αρμόδιο  για τον απόδημο Ελληνισμό,  Ανδρέα Κατσανιώτη, και θα μεταφέρει ο ίδιος, ως εκπρόσωπος της Πολιτείας, το Άγιο Φως στη Θεσσαλονίκη.

Η αποστολή θα αναχωρήσει στις 6.30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου από την Αθήνα για τα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως στην πατρίδα μας.

«Με βαθιά συγκίνηση και αίσθημα τιμής θα συμμετάσχω στη μακραίωνη παράδοση της μεταφοράς του Αγίου Φωτός, που ακολουθούμε πιστά μέχρι σήμερα, ώστε να μεταφερθεί στον κόσμο το μήνυμα χαράς και ελπίδας. Το μήνυμα που περισσότερο από κάθε άλλη φορά βρίσκεται στο προσκήνιο», τονίζει ο κ. Αναστασιάδης.

Η ελληνική αποστολή θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και από εκεί θα αναχωρήσει για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων.  Με την πομπή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλου Γ’ και των κληρικών του Αγίου Τάφου τα μέλη της  αποστολής θα μεταβούν στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή Αφής, που θα γίνει στη 1 μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Πατριαρχείο.   

Το αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα, αναμένεται να αφιχθεί στις 18.00 στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή υποδοχής.

Από εκεί ο κ. Αναστασιάδης θα συνεχίσει το ταξίδι του για να μεταφέρει το Άγιο Φως στη Θεσσαλονίκη. Η άφιξη της πτήσης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προγραμματίζεται για τις 21.15.

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!