Έλεγχοι της Τροχαίας στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ωραιοκάστρου σε φορτηγά.


 Εξόρμηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης που έλαβε χώρα πρωινές ώρες  Μ. Πέμπτης στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ωραιοκάστρου

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με γνώμονα την ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κυκλοφοριακής κατάστασης στο Νομό Θεσσαλονίκης, πλην της αμιγούς εφαρμογής των διατάξεων του ΚΟΚ, επικεντρώθηκε σε ποιοτικούς και ουσιαστικούς ελέγχους με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, την εξάλειψη των συνθηκών που επιτείνουν τις συνέπειές τους και τη βελτίωση του επιπέδου ποιότητας ζωής.

Προς τον σκοπό αυτό, υιοθετήθηκαν διάφορες μορφές τροχονομικής αστυνόμευσης, μεταξύ των οποίων και οι συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι, η σύσταση μικτών συνεργείων ελέγχου, αλλά και οι τροχονομικοί  έλεγχοι με τη μορφή εξορμήσεων.

Πρωινές ώρες Μ. Πέμπτης λοιπόν, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ωραιοκάστρου, αστυνομικοί Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων επιλήφθηκαν σε θέματα τροχονομικής φύσης, εστιάζοντας σε επικίνδυνες παραβάσεις και στον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (210) φορτηγά και βεβαιώθηκαν (101) παραβάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • 75 παραβάσεις που αφορούν σε ωράρια φορτηγών, βιβλία δρομολογίων – ρεπό και ταχογράφους και
  • 24 παραβάσεις για όριο ταχύτητας.

Επισημαίνεται ότι, τρείς από τις προαναφερόμενες παραβάσεις αφορούν σε φορτηγά οχήματα που έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τον μήνα Μάρτιο του 2023, αστυνομικοί της ίδιας ομάδας, στο πλαίσιο ελέγχων φορτηγών, διαπίστωσαν και βεβαίωσαν 176 σχετικές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στα οδικά δίκτυα αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!