Στην Ίμβρο για το Πάσχα ο υπ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής

 


Στην Ίμβρο για το Πάσχα ο υπ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής

Στην Ίμβρο προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου γιόρτασε τις άγιες ημέρες του Πάσχα ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πνευμονολόγος, Δρόσος Τσαβλής.

Ο κ. Τσαβλής έφτασε στην Ίμβρο την Μ. Παρασκευή το μεσημέρι, όπου και παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και την περιφορά του Επιτάφιου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αγριδίων. Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και ιδιαίτερου συμβολισμού, ο κ. Τσαβλής είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την τελετή της Αναστάσεως, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στους Αγίους Θεοδώρους, και τον Μέγα Εσπερινό του Πάσχα στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πρωτεύουσα της Ίμβρου, Παναγία.

Μετά το τέλος του Εσπερινού της Αναστάσεως ο υπ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρακάθησε στο παραδοσιακό τραπέζι με τα πασχαλινά εδέσματα που έγινε στον κήπο της Μητρόπολης και είχε ουσιαστική συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος αντάλλαξε αναστάσιμες ευχές με τον κ. Τσαβλή. Συγκεκριμένα του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ενώ τήρησε και το έθιμο του τσουγκρίσματος των πασχαλινών αυγών. 

Στη διάρκεια της παραμονής του, ο υπ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής, επισκέφθηκε, μαζί με άλλους επισήμους, τα ελληνικά σχολεία που επαναλειτουργούν στο νησί μετά από 40 χρόνια και συνομίλησε με ομογενειακούς φορείς και Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο νησί για την καθημερινότητά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!