Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση κρουαζιέρας “Seatrade Cruise Global” στη Florida των ΗΠΑ


 Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση κρουαζιέρας “Seatrade Cruise Global” στη Florida των ΗΠΑ


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε από κοινού και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης στη “Seatrade Cruise Global”, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για την κρουαζιέρα που πραγματοποιήθηκε στη Florida των ΗΠΑ.

Η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αλέξανδρο Θάνο, πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου, με απώτερο στόχο τη διαρκή ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μια εξέλιξη που θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη για την πόλη και τον τόπο μας. Επίσης στις συναντήσεις που έγιναν στην έκθεση συζητήθηκαν οι δυνατότητες επίσκεψης σε κοντινούς προορισμούς της περιοχής, με τη διοργάνωση ημερήσιων εκδρομών και παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα πακέτα και δρομολόγια που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Στο πλαίσιο προώθησης της κρουαζιέρας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετέχει ενεργά και στην έκθεση “Posidonia Sea Tourism Forum 2023” που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Απριλίου για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και θα έχει την ευκαιρία για εκ νέου συναντήσεις με τα υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος τόνισε: «Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναβαθμίζεται διαρκώς και διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές και υπηρεσίες υποδοχής και εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων. Το προηγούμενο έτος υποδεχθήκαμε στη Θεσσαλονίκη συνολικά 61 κρουαζιερόπλοια, αριθμό ρεκόρ για το λιμάνι μας. Φέτος αναμένονται 69 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, από τις οποίες οι μισές περίπου αναμένεται να είναι αφίξεις homeporting, δηλαδή θα εκκινούν από τη Θεσσαλονίκη. Το λιμάνι της πόλης αναδεικνύεται ως ένα διεθνές λιμάνι κρουαζιέρας με δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, συντελώντας στην ενδυνάμωση της τοπικής αγοράς της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας γενικότερα».



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!