Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Ουκρανούς μαθητές/ μαθήτριες και φοιτητές/ φοιτήτριες στην Θεσσαλονίκη σχετικά με το STEM και την εκμάθηση Ελληνικών & Αγγλικών

 


Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Ουκρανούς

μαθητές/ μαθήτριες και φοιτητές/ φοιτήτριες στην Θεσσαλονίκη

 σχετικά με το STEM και την εκμάθηση Ελληνικών & Αγγλικών

                            

                                  Thessaloniki Tech Lab: https://thessamspace.eduact.org/

 

Το πρόγραμμα G.O.A.T., που εκπονείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αμερικανικές Γωνιές» (American Spaces), με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, στόχο έχει την υποστήριξη μαθητών και φοιτητών που έχουν καταφύγει από την Ουκρανία στην πόλη μας, ώστε να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα μέσω ουσιαστικών και ελκυστικών μαθησιακών δραστηριοτήτων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και σε άλλα θέματα αιχμής, όπως η ανταλλαγή πολιτισμού, ο αθλητισμός, η θεμελιώδης κατανόηση της ελληνικής γλώσσας και οι δραστηριότητες STEM.

 


Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος έχει ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία καταγράφοντας την συμμετοχή 60 παιδιών ηλικίας 3-16 ετών. Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος ξεκινά στις 18/03/2023 και θα διαρκέσει έως 24/06/23.

 

Οι εγγραφές για το δεύτερο κύκλο του προγράμματος για τις ηλικίες 4-16 ετών έχουν ανοίξει και οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες μπορούν να παρακολουθήσουν:

Α) Εργαστήρια Coding, STEM & Ρομποτικής Β) Μαθήματα Ελληνικών Γ) Μαθήματα Αγγλικών.

 

Παράλληλα οι Ουκρανοί φοιτητές και φοιτήτριες της πόλης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε LEGO Education Training διάρκειας 8 ωρών λαμβάνοντας διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση για την επιτυχή συμμετοχή τους. Η αύξηση της αυτοπεποίθησης και της απασχολησιμότητας των συμμετεχόντων είναι οι κύριοι στόχοι.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν για όλα τα ενδιαφερόμενα παιδιά και νέους και θα λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του Thessaloniki Tech Lab, το οποίο στεγάζεται στο χώρο του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eduact στο νέο κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής

 

Παιδιά ηλικίας 3-6 ετών, εδώ

Παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, εδώ

Παιδιά ηλικίας 10-16 ετών, εδώ

Φοιτητές, εδώ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!