Επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό - Αυτοψία για τη δυτική Θεσσαλονίκη και οι άμεσες λύσεις - Να υλοποιηθεί η ανάταξη της Θεσσαλονίκης- δυτικά (video)

 Επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό.

Αυτοψία για τη δυτική Θεσσαλονίκη και οι άμεσες λύσεις.

Να υλοποιηθεί η ανάταξη της Θεσσαλονίκης- δυτικά όπως εξαγγέλθηκε

ή θα συνεχίσει το αφήγημα ... ότι όλα πάνε καλά;


Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

 

Σας παρακαλούμε να δείτε σε πραγματικό χρόνο μια σύντομη περιοδεία 6 λεπτών:

https://youtu.be/dhRYwxW7Xq0 – 6 λ. Αυτοψία δυτικής Θεσσαλονίκης, από την υποβάθμιση, στην ελπίδα και οι άμεσες λύσεις!

Θα γίνουν κατανοητές οι λύσεις που συμπλέουν όλοι, επιχειρήσεις, Δήμοι, πολίτες!! Συμφωνούν θετικά και υπόσχονται οι Υπουργοί ΥΠΕΝ. Μετά η γραφειοκρατία παρελκύει. Άλλοι ανακοινώνουν τα αντίθετα για την περιοχή.

Υπάρχουν συμφέροντα του depreciation shorting. Δεκάδες Υπουργοί πάνε και έρχονται. Να υπάρχει αποτέλεσμα.

Να υλοποιηθούν άμεσα οι λύσεις που επιζητούν ΟΛΟΙ:

 

1) επικαιροποίηση της ΥΑ του χωροταξικού Κ. Μακεδονίας, για τις επενδύσεις δυτικά όπως επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συμφώνησε ο ΥΠΕΝ,

2) αποφόρτιση των καταστροφικών διατάξεων εισφορών και αναστολών αδειών που απειλούν τις επιχειρήσεις στο Καλοχώρι- Πόντου, μόλις 3χλμ από Θεσσαλονίκη,

3) οι διατάξεις του θαλασσίου μετώπου, να περιέχουν χρήσεις γης και επενδύσεις δυτικά, όπως ανατολικά. Όχι μόνο ημιβούρκο και πεζόδρομο.

4) αξιοποίηση των κενών κτιρίων ~1.000.000μ2 με διπλές χρήσεις γης και αυτόματες διαδικασίες, όπως Αθήνα.

Υπάρχει μεγάλη δημόσια αποδοχή. Δεν λύνονται τα κύρια θέματα αίτια της βύθισης. Να μην αναφερόμεθα μόνο στις επόμενες δεκαετίες.

 

Δηλώσεις ΠΘ το 2022:

Επανέρχομαι στα της δυτικής Θεσσαλονίκης συνολικά. Είπε ο κ. Μητσοτάκης: «θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και όλους τους πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης ότι θα είμαι προσωπικά κοντά στην προσπάθεια αυτή να μειώσουμε τις ανισότητες. Διότι υπάρχουν σήμερα ανισότητες, όπως υπήρχαν ανισότητες στις υποδομές μεταξύ Θεσσαλονίκης και υπόλοιπης Ελλάδας, έτσι υπάρχουν και εσωτερικές ανισότητες στον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό της Θεσσαλονίκης, τις οποίες είμαστε εδώ να διορθώσουμε και να γιατρέψουμε».

 

Με εκτίμηση,

Νίκος Φιλίππου, Έλλη Νικολαίδου, Μενέλαος Ναξιάδης, Χρήστος Μπόγιας, Ανδρέας Ευστρατίου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!