Το ΝΟΗΣΙΣ στις 18 Μαίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

 


ΤΟ ΝΟΗΣΙΣ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Ο ρόλος και η δύναμη των μουσείων συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της αειφορίας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου.

 

Το ΝΟΗΣΙΣ , Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας οικοδομήθηκε με βιοκλιματικό σχεδιασμό, υπηρετώντας τους στόχους της βιωσιμότητας και αειφορίας. Αυτές τις αρχές όπως και τον σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και την επιστημονική γνώση που μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή ενσωματώνει και στις εκπαιδευτικές του δράσεις όπως το πενθήμερο καλοκαιρινό πρόγραμμα «Explora», τις «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» και τα «Science Shows» .

Επιστημονικές ταινίες όπως «Το κλίμα της Γης» και η «Οδύσσεια των ωκεανών» προβάλλονται τόσο στη θολωτή οθόνη του Πλανηταρίου όσο και στη γιγαντοοθόνη του Κοσμοθέατρου μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Το ΝΟΗΣΙΣ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων αναδεικνύοντας άλλη μια φορά τον τριπλό χαρακτήρα του που κάνει το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας-ΝΟΗΣΙΣ μοναδικό.

Γιατί το ΝΟΗΣΙΣ είναι Μουσείο

Με τρεις μόνιμε εκθέσεις που αναδεικνύουν και προάγουν την τεχνολογία και τα επιτεύγματά της: Την Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, την Έκθεση για τις Τεχνολογίες των Μεταφορών και το Τεχνοπάρκο το οποίο είναι μια βιωματική… «παιδική χαρά» Επιστήμης κυρίως για παιδιά.

 

Το ΝΟΗΣΙΣ  είναι φορέας διάδοσης της Τεχνολογίας και της Επιστήμης

Με μοναδικά και πρωτότυπα εκπαιδευτικά εργαστήρια που απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου και μεγαλύτερα παιδιά «συστήνει» την Επιστήμη και τις σύγχρονες τάσεις της σε παιδιά σχολικής ηλικίας.

Δημιουργεί μια μόνιμη εστία μετάδοσης της επιστημονικής γνώσης με περιοδικές εκθέσεις γύρω από την τεχνολογία και την εξέλιξή της όπως η Έκθεση Connected και το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Όπως  δηλώνει ο αντιπρόεδρος του ΚΔΕΜΤ-ΝΟΗΣΙΣ και πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας κ. Βλαχογιάννης Λ. Γεώργιος  «Το ΝΟΗΣΙΣ εκτός από Μουσείο Τεχνολογίας είναι και ένας φορέας ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Με προβολές επιστημονικών ταινιών στο Κοσμοθέατρο, το Πλανητάριο αλλά και τον Προσομοιωτή. Με θεματικά παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις και  τον Dr NOESIS που μετατρέπει την επιστημονική γνώση σε παιχνίδι. Με δράσεις για όλη την οικογένεια προβολές, εκδηλώσεις και μοναδικά απογεύματα στην καφετέρια ή το εστιατόριο του ΝΟΗΣΙΣ με θέα το ηλιοβασίλεμα στο Θερμαϊκό κόλπο.»

 

Το ΝΟΗΣΙΣ γιορτάζει και σας περιμένει.

www.noesis.edu.gr

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!