Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη 19η ΔΕΒΘ με λέσχες ανάγνωσης και παράλληλες εκδηλώσεις

 


Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη 19η ΔΕΒΘ με λέσχες ανάγνωσης και παράλληλες εκδηλώσεις

Έντονη και δυναμική είναι η παρουσία της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Θεσσαλονίκης στην 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου με δράσεις τόσο στο κτίριό της όσο και στον χώρο της έκθεσης που πραγματοποιείται στους χώρους της Helexpo – ΔΕΘ.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη φιλοξενεί 16 παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις λογοτεχνικών και ποιητικών εκδόσεων, ανοιχτές συζητήσεις, εργαστήρια, διαλέξεις, ημερίδες κ.α. Οι εκδηλώσεις της Κεντρικής Βιβλιοθήκης που υλοποιούνται σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ξεκινούν σήμερα, Πέμπτη 4/5 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 7/5 με τη λήξη της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου και θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Εθν. Αμύνης 27, Θεσσαλονίκη).

«Η Θεσσαλονίκη συνεργάζεται στενά με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και φιλοξενεί για μια ακόμη χρονιά τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, μια έκθεση που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή της πόλης και την έχει κατατάξει στον χάρτη των Διεθνών Εκθέσεων Βιβλίου δημιουργώντας ένα σημαντικό κόμβο πολιτιστικών συναλλαγών. Ως δημοτική αρχή οφείλουμε να καλλιεργήσουμε τη φιλαναγνωσία και στις νεότερες γενιές. Όση τεχνολογία και αν καταναλώνουμε, όσο ψηφιακό υλικό κι αν παράγουμε, το βιβλίο παραμένει βιβλίο. Μόνο ο άνθρωπος που διαβάζει μπορεί να σχεδιάσει και να καθορίσει το μέλλον του», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στο Περίπτερο 13 – stand 138, δίνει το ραντεβού του με το κοινό το Δίκτυο Λεσχών Ανάγνωσης που έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί στην Κεντρική Βιβλιοθήκη και σε όλες τις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Οι λέσχες ανάγνωσης είναι μια παγκόσμια συνήθεια και χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανήκουν σε αυτές. Στη Θεσσαλονίκη οι λέσχες ανάγνωσης του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχουν αγαπηθεί από το κοινό της πόλης και συνεχώς αυξάνουν τις δράσεις τους προσελκύοντας όλο και περισσότερα μέλη. Όσο υπάρχουν βιβλία θα υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να συζητούν για το περιεχόμενό τους, τους χαρακτήρες τους και φυσικά τις ιδέες τους. Κάθε καλό βιβλίο προκαλεί συζητήσεις και οι Λέσχες Ανάγνωσης, ως ένας ζωντανός θεσμός που εξελίσσεται, θα συνεχίσουν να αποτελούν έναν ιδανικό χώρο ανάπτυξης ιδεών, απόψεων και προβληματισμών» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Παράλληλα στους χώρους της ΔΕΘ και συγκεκριμένα στην Παιδική Γωνιά, η Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει δυο παραστατικές και διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών για παιδιά ηλικίας 4-10 ετών  και συγκεκριμένα:
•          Σάββατο 6/5, 11:00-12:00 /  «Μου αρέσει να είμαι εγώ»
Αντωνία Μπατσαλή (αφήγηση), Δημήτρης Παπαϊωάννου (κιθάρα)
•          Κυριακή 7/5, 19:00-20:00 / «O Oυατού και ο γενναίος κόκορας»
Ροδάνθη Δημητρέση, Αφήγηση παραμυθιού.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!