Σάββας Αναστασιάδης: «Εφικτή η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία»


 Σάββας Αναστασιάδης: «Εφικτή η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία»

 

«Τη δεύτερη Κυριακή θα έχουμε αυτοδυναμία. Δεν θα υπάρξει ανάγκη για τρίτες εκλογές. Η αυτοδυναμία είναι εφικτή», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης και υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» και τη δημοσιογράφο Ευγενία Χατζηγεωργίου.    

«Δεν είμαστε θιασώτες των συνεργασιών αλλά της αυτοδυναμίας», πρόσθεσε. Κι αυτό, γιατί όπως είπε, «το έχουμε ζήσει το 2012-’15. Είδαμε πόσο δύσκολο είναι να συμφωνήσουν σε βασικά θέματα τα κόμματα και πόσο δύσκολο είναι να συγκλίνουν διαφορετικές τάσεις. Σε άλλες χώρες στην Ευρώπη   γίνονται συνεργασίες. Οι συμφωνίες όμως γίνονται πριν από τις εκλογές πάνω στα βασικά σημεία με καταστατικό και στη συνέχεια  ο πολίτης ξέρει τι θα ψηφίσει και ποιον θα ψηφίσει».

Σε ερώτηση για τα προβλήματα  που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά ο κ. Αναστασιάδης απάντησε:

«Η κοινωνία κρατήθηκε όρθια. Δεν είπαμε ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα.  Θα θέλαμε να είναι καλύτερα τα πράγματα, δυστυχώς όμως αντιμετωπίσαμε σοβαρές κρίσεις και προβλήματα, την κρίση στον Έβρο, την πανδημία, την κρίση στο Αιγαίο, τον πόλεμο στην Ουκρανία που προκάλεσε τα περισσότερα προβλήματα και αύξησε κάθετα τις τιμές ενέργειας και προϊόντων. Ο τρόπος αντιμετώπισης ήταν στοχευμένη επιδοματική πολιτική για τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, αυξήσεις μισθών και μείωση της φορολογίας. Αυτά έχουν γίνει και θα γίνουν ακόμη περισσότερα για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών».

Για τη διαχείριση της πανδημίας και τα προβλήματα στον τομέα της δημόσιας υγείας:

«Ήταν ένα απρόβλεπτο γεγονός η πανδημία, για το οποίο δεν ήταν έτοιμη η παγκόσμια κοινότητα, όλος ο κόσμος και  η δική μας κυβέρνηση. Αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και άμεσα -το ότι υπήρξαν νεκροί ήταν αναπόφευκτο. Το σύστημα της υγείας κράτησε. Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα αντέξει, καθώς άλλα συστήματα όπως της Ιταλίας στην πρώτη φάση κατέρρευσαν. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, κουράστηκαν, εξαντλήθηκαν. Το γνωρίζουμε αυτό και γι’ αυτό η κυβέρνηση στήριξε γιατρούς και νοσηλευτές, πήρε μόνιμο προσωπικό. Μέσα σε μία κρίση δεν μπορείς να κάνεις διορθωτικές κινήσεις  διότι προέχει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Στη συνέχεια έχουμε στόχο να αναβαθμίσουμε την υγεία, να ενισχύσουμε τις υποδομές, είναι από τις δεσμεύσεις μας».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!