Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου: Περπατώ και γνωρίζω - Πεζοπορία γύρω από τη μεγάλη κορυφή του Χορτιάτη

 "Περπατώ και γνωρίζω: Πεζοπορία γύρω από τη μεγάλη κορυφή του Χορτιάτη"

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια του προγράμματος «Περπατώ και γνωρίζω», διοργανώνει περιήγηση γύρω από τη μεγάλη κορυφή του Χορτιάτη, για την Κυριακή 28 Μαίου 2023 και ώρα 10:00.
Η συνάντηση για την έναρξη της πεζοπορίας θα γίνει στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στο χωριό. Στη συνέχεια ανηφορίζουμε με τα οχήματά μας στο πάρκο κεραιών από όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας. Σε μια κυκλική διαδρομή 8 χιλιομέτρων, περίπου 2,5 ωρών και μικρής δυσκολίας, με μικρές υψομετρικές διαφορές, θα γνωρίσουμε τη χλωρίδα και την πανίδα του Χορτιάτη, θα δούμε από κοντά παγοποιεία και θα θαυμάσουμε τη θέα 360ο γύρω από τη μεγάλη κορυφή του Χορτιάτη. Αφού περιηγηθούμε γύρω από την κορυφή θα καταλήξουμε στο σημείο εκκίνησης για να αναχωρήσουμε για το Ωραιόκαστρο.
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Ο κάθε συμμετέχων έχει
την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της ασφάλειας του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα.
Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου» αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας - γνωριμίας μεταξύ των πολιτών δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».
Οι συμμετέχοντες θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το σημείο εκκίνησης, για εξασφάλιση των συνθηκών ασφαλείας, λόγω κορωνοϊού. Η διαδρομή της περιήγησης δεν θα περιλαμβάνει άλλες μετακινήσεις με αυτοκίνητο και όλες οι κινήσεις θα γίνουν με πεζοπορία.
H πεζοπορική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μήκους περίπου 8 χλμ. Οι συμμετέχοντες επιβάλλεται να φορούν κατάλληλα ενδύματα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Απαραίτητα θα είναι τα κατάλληλα υποδήματα, ιδιαίτερα εφόσον προηγηθούν βροχές (λόγω πιθανών τμημάτων με νερά), γιατί θα κινηθούμε σε πολλές χωμάτινες διαδρομές και με βλάστηση σε κάποια μέρη.
Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι την Κυριακή 28 Μαίου 2023 και ώρα 10:00, στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στον Χορτιάτη (40°36'28"N 23°6'2"E) ή στις 09:00 μπροστά στο Κονταξοπούλειο Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου και αναχώρηση για Χορτιάτη. Η δράση δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος.
Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από Covid 19. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της ασφάλειας του. Η συμμετοχή στη δράση συνιστά αποδοχή του παραπάνω πλαισίου ευθυνών και αποκλείονται όσοι δεν συμμορφώνονται.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και για την συμμετοχή είναι απαραίτητη η δήλωση σας μέχρι και την Παρασκευή 26 Μαίου 2023 στο 6977452975 (τηλέφωνο ή SMS) είτε και e-mail στο peposo2011@gmail.com. Η τελική κατάσταση συμμετεχόντων θα οριστικοποιηθεί την παραμονή της δράσης, με βάση τα ισχύοντα μέτρα και θα ενημερωθούν άπαντες σχετικά.
Καλούμε όλους εκείνους που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν μαζί μας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:
e-mail: peposo2011@gmail.com


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!