Μιχ. Τρεμόπουλος: Mε κοπές δένδρων γιορτάζει o Δήμος Θεσσαλονίκης την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων

 


Mε κοπές δένδρων γιορτάζει o Δήμος Θεσσαλονίκης την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων

 

Σήμερα γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, που διοργανώνεται από τη Europarc, την Ομοσπονδία των Εθνικών Δρυμών και Πάρκων της Ευρώπης. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24/5, γιατί αυτή την ημερομηνία του 1909 δημιουργήθηκαν τα πρώτα 9 εθνικά πάρκα στη Σουηδία. Φέτος, το πανευρωπαϊκό δίκτυο EUROPARC θέτει ως θέμα συζήτησης το “Build on our Roots” - «Χτίζοντας στις ρίζες μας» και πως μπορούμε να διατηρήσουμε τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά για τις μελλοντικές γενιές.

«Δυστυχώς η κουλτούρα των πάρκων όχι μόνο δεν εδραιώθηκε αλλά αντίθετα -και μέσα στη Θεσσαλονίκη- οι σχεδιασμοί προβλέπουν την «τσιμεντοποίηση» και των τελευταίων ανοικτών χώρων, όπως η ΔΕΘ, η περιοχή της Νέας Ελβετίας, το πρώην εργοστάσιο ΦΙΞ», δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης», Μιχάλης Τρεμόπουλος«Και σαν να μην έφτανε αυτό, αντί για εκδηλώσεις και events στα λιγοστά πάρκα της πόλης, η διοίκηση του Δήμου «τιμά» την ευρωπαϊκή ημέρα Πάρκων συνεχίζοντας την αποψίλωση δενδροστοιχιών στην Τσιμισκή, τη Δελφών, την Αλ. Παπαναστασίου, την Κωνσταντινουπόλεως, την Κ. Καραμανλή. Και όλα αυτά σε μια πόλη που μετρά περισσότερες από 3.500 κενές δενδροδόχους, πολύ μεγάλα ελλείμματα πρασίνου, πάρκων και ελεύθερων χώρων και μια αρνητική πρωτιά σε επικίνδυνα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα».
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!