Δ. Ωραιοκάστρου: Πρόσκληση επαγγελματιών σε συμμετοχή εκπαιδευτικού προγράμματος για την αναγνώριση θυμάτων trafficking και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

 


Δ. Ωραιοκάστρου: Πρόσκληση επαγγελματιών σε συμμετοχή εκπαιδευτικού προγράμματος για την αναγνώριση θυμάτων trafficking και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με τον Διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Α21, οργανώνουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα τετράωρης (4) διάρκειας για επαγγελματίες, με σκοπό την αναγνώριση των θυμάτων trafficking και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Στόχος της εκπαίδευσης είναι να εξοπλιστούν οι επαγγελματίες πρώτης γραμμής με τις πρώτες γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ενδείξεις σε πιθανά θύματα εμπορίας ανθρώπων και της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν και να παραπεμφθούν με ασφάλεια στον κατάλληλο φορέα για να λάβουν την απαραίτητη προστασία και φροντίδα.

Η θεματολογία του προγράμματος περιλαμβάνει:

1. Α21 και Γραμμή 1109 (έργο, δράσεις και υπηρεσίες)

2. Η Εμπορία Ανθρώπων (ορισμός, στατιστικά, μορφές εμπορίας ανθρώπων, τακτικές στρατολόγησης θυμάτων)

3. Το μοντέλο εκμετάλλευσης (ανάλυση της διαδικασίας θυματοποίησης)

4. Ενδείξεις Εμπορίας Ανθρώπων (ενδείξεις και ψυχολογία του θύματος)

5. Τεχνικές διενέργειας συνέντευξης ταυτοποίησης πιθανών θυμάτων

6. Εκτίμηση ρίσκου και σχεδιασμός ασφαλείας

Ενώ σχετικά με την εκπαίδευση πάνω στην ασφαλή χρήση του Διαδικτύου:

1. Ασφαλή και μη ασφαλή διαδικτυακή επικοινωνία

2. Διαδίκτυο και οικογένεια

3. Διαδίκτυο και προσωπική χρήση

4. Διαδίκτυο και επαγγελματικός χώρος.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα αποσταλούν ηλεκτρονικά οι σημειώσεις της εκπαίδευσης και βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου 2023, ημέρα Τετάρτη, από τις 09.00 έως τις 13.00, στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Κομνηνών 76, Ωραιόκαστρο).

Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να λάβουν επιπλέον πληροφορίες και να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής ως την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Δήλωση Συμμετοχής

Τηλέφωνο: 2313304030-17

Αρμόδιοι υπάλληλοι: Σωτηρία Διτσόλα - Ευτυχία Λαζαρίδου

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ωραιοκάστρου: Αργυρουπόλεως 4, έναντι Δημαρχείου Ωραιοκάστρου / Τηλέφωνο: 2313 304030 / email: kpantopolio@oraiokastro.gr

Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ωραιοκάστρου: Βασ. Γεωργίου 23 και Τραπεζούντος γωνία, Ωραιόκαστρο / Τηλέφωνο: 2313 304017 / email: kfarmakeio1@oraiokastro.gr

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι συγχρηματοδοτούμενο έργο από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο) και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2017 και 2018 αντίστοιχα, στο πλαίσιο της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ωραιοκάστρου» (κωδ. ΟΠΣ 5001509) που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!