Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση της πόλης των Σερρών

 


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση της πόλης των Σερρών

Στα «Ελευθέρια 2023», τις εκδηλώσεις για την 110η επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών, παρέστη χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στην Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγουκατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά, στην πλατεία Ελευθερίας και παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών και τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καριπίδης, Θανάσης Μαλλιαράς και Δημήτρης Μπαλαξής.


Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε:


«Η απελευθέρωση των Σερρών έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία, καθώς η πόλη ήταν υπό τον ζυγό του κατακτητή εβδομήντα χρόνια προτού αλωθεί η Κωνσταντινούπολη. Δηλαδή ήταν από τις πρώτες περιοχές που έχασαν την ελευθερία τους και από τις τελευταίες που ενσωματώθηκαν στον εθνικό κορμό. Μέσα σε αυτά τα 110 χρόνια οι Σέρρες έγιναν ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της ελληνικής περιφέρειας και πυλώνας της ανάπτυξης της Μακεδονίας. Στην πορεία όλων αυτών των ετών, η θυσία των προγόνων μας όχι μόνο δεν ξεχάστηκε, αλλά μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά και αποτελεί το θεμέλιο για όλα όσα κάναμε και όλα όσα θα κάνουμε στο μέλλον. Οι αγώνες, η αυταπάρνηση, η μαχητικότητα για τα ιδανικά του Ελληνισμού και το αγαθό της ελευθερίας συνοδεύουν κάθε μας βήμα και σήμερα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τιμά και θα συνεχίσει να τιμά όλους εκείνους που με κάθε κόστος ελευθέρωσαν και ένωσαν την πατρίδα μας, θεμελίωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα και χάραξαν το δρόμο για την ανεξάρτητη, κυρίαρχη και ισχυρή χώρα μας. Πέρα όμως από τις εκδηλώσεις, που κρατούν άσβεστη τη μνήμη και διδάσκουν το παράδειγμα στις νεότερες γενιές, τιμούμε τους προγόνους μας με το έργο μας, με την καθημερινή μας πράξη. Αυτό κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τα επόμενα. Κάθε μέρα χτίζουμε τη σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη Μακεδονία. Σε αυτό το δρόμο βαδίσαμε, στον ίδιο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας θα βαδίσουμε όλοι μαζί».Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!