«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» Δ. Ωραιοκάστρου - «Μακεδνός»: Την Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, η παράσταση «Οι αναμνήσεις ενός καθρέφτη»

 


«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» Δ. Ωραιοκάστρου - «Μακεδνός»: Την Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, η παράσταση «Οι αναμνήσεις ενός καθρέφτη»

Την Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, θα παρουσιαστεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Οι αναμνήσεις ενός καθρέφτη» με αναφορά στην Καππαδοκία, τη Σμύρνη, τη Λέσβο και στη ρεμπέτικη παράδοση, που είχε αναβληθεί λόγω της κήρυξης του εθνικού πένθους για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Η παράσταση πραγματοποιείται  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» του Δήμου Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου «Μακεδνό» και θα παρουσιαστεί την Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, στις 21.15, στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου (Οδ. Ελύτη 19, Ωραιόκαστρο) με ελεύθερη είσοδος.

Λίγα λόγια για την παράσταση

«Οι αναμνήσεις ενός καθρέφτη» είναι μία μουσικοχορευτική παράσταση με αναφορές στις συνήθειες και στους χορούς των Ελλήνων της Καππαδοκίας και της Μικράς Ασίας. Στην παράσταση υπάρχουν επίσης αναφορές στο χρονικό του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μ. Ασίας από τις πατρογονικές εστίες τους μέχρι και την εγκατάστασή τους στα ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, όπου μετέφεραν και εξέλιξαν τον πολιτισμό τους μέχρι και τη ρεμπέτικη παράδοση.

Όλα αυτά παρουσιάζονται με οπτικοακουστικό υλικό και με ορχήστρα που συνοδεύει τους χορευτές του συλλόγου «Μακεδνός».

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!