Συνελήφθησαν (4) άτομα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

 


Συνελήφθησαν (4) άτομα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στις συλλήψεις τεσσάρων (4) ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για τρεις (3) ημεδαπούς ηλικίας 38, 40 και 44 ετών (1 άντρας – 2 γυναίκες αντίστοιχα) και 17χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας με κίνδυνο για άνθρωπο έναντι αμοιβής, βία κατά υπαλλήλων και απείθεια, ενώ ένας εκ των οδηγών διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε άδεια ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (19-06-2023) στην Εγνατία Οδό, ύψος Ασπροβάλτας, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικό σήμα διενέργειας ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια ο 38χρονος οδηγός ακινητοποίησε το εν λόγω όχημα και μαζί με το 17χρονο συνοδηγό τράπηκαν σε φυγή πεζή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε, εντός του οχήματος βρέθηκαν πέντε (5) αλλοδαποί, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.


Επιπλέον, διαπιστώθηκε και η κίνηση έτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου που λειτουργούσε ως προπομπός, με σκοπό να ελέγχει τη διαδρομή για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους, με οδηγό τη 40χρονη και συνοδηγό την 44χρονη, οι οποίες επίσης συνελήφθησαν.

Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (1.510) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!