Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια - Πώς μπορούν οι πολίτες να αναφέρουν εστίες κουνουπιών

 


Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια - Πώς μπορούν οι πολίτες να αναφέρουν εστίες κουνουπιών

Το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο.

Με οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου ειδικά συνεργεία καταγράφουν και χαρτογραφούν τις πιο σημαντικές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στις Δημοτικές Ενότητες και διενεργούν ψεκασμούς.

Ειδικότερα, διενεργούνται ψεκασμοί σε εστίες με μεγάλους πληθυσμούς από προνύμφες, όπως ρέματα, φρεάτια, κτηνοτροφικές μονάδες, βόθροι κλπ, ενώ γίνονται ψεκασμοί και σε όποιες περιοχές εντοπίζονται μολυσματικά κουνούπια. Επίσης, δίνεται βαρύτητα σε περιοχές, όπως παιδικές χαρές, πάρκα και άλση με εβδομαδιαίους ψεκασμούς για καλύτερα αποτελέσματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.


Οι ψεκασμοί γίνονται από εξειδικευμένα συνεργεία με τη χρήση σκευασμάτων εγκεκριμένων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι δοσολογίες και οι εφαρμογές είναι σύμφωνες με την εγκεκριμένη ετικέτα του προϊόντος και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για οργανισμούς πέρα των κουνουπιών.

Τα συνεργεία διενεργούν εργασίες καταγραφής δυνητικών εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, δειγματοληψίες προνυμφών σε ενεργές εστίες και ψεκασμούς προνυμφοκτονίας βάσει των ευρημάτων των παγίδων. Η συχνότητα των επαναληπτικών ψεκασμών προγραμματίζεται με βάση τα ευρήματα και την ένταση του φαινομένου στην κάθε Δημοτική Ενότητα.

Παρακαλούνται οι δημότες να επισημαίνουν τυχόν εστίες κουνουπιών που εντοπίζουν καλώντας στο τηλέφωνο 2313304084 ή να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο email:  aliri@oraiokastro.gr.


 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!