ΙΣΘ: Οι οποιεσδήποτε διαδικτυακές πλατφόρμες παροχής δήθεν ιατρικών υπηρεσιών είναι απολύτως παράνομες χωρίς πιστοποίηση του ΙΣΘ

 


Από την εποχή του Ιπποκράτη η άσκηση της ιατρικής ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες οι οποίοι αποσκοπούν στην αρτιότερη δυνατή φροντίδα των ασθενών.

 

 Η λήψη ιστορικού,  η κλινική εξέταση ,  η συνταγογράφηση , η χορήγηση παραπεμπτικών για παρακλινικές εξετάσεις, αποτελούν ΟΛΕΣ ιατρικές πράξεις οι οποίες πρέπει να υπακούουν στον αδήριτο κανόνα της άμεσης δια ζώσης επαφής του ιατρού με τον ασθενή.

Είναι επιστημονικά αδιανόητο, δεοντολογικά ανεπίτρεπτο και πειθαρχικά ελέγξιμο να παρακάμπτονται οι κανόνες αυτοί.

 

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως η άυλη συνταγογράφηση  αποτελούν εργαλεία διευκόλυνσης των ασθενών. Δεν  παύει όμως να αποτελεί ιατρική πράξη και πρέπει να είναι αποτέλεσμα της δια ζώσης εξέτασης του ασθενούς από τον θεράποντα ιατρό του.

Οι οποιεσδήποτε διαδικτυακές πλατφόρμες παροχής δήθεν ιατρικών υπηρεσιών είναι απολύτως  παράνομες.

 

 Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα προβεί άμεσα σε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, καθώς και θα ελέγξει πειθαρχικά  όσους γιατρούς παραβαίνουν των κώδικα ιατρικής δεοντολογίας συμμετέχοντας σε παράνομες διαδικτυακές πλατφόρμες παροχής ιατρικών υπηρεσιών που δεν έχουν λάβει- ούτε μπορούν ή πρόκειται να λάβουν- καμία πιστοποίηση  από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

 

Καλούμε τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί σε οποιεσδήποτε ιατρικές υπηρεσίες εξ αποστάσεως και να συνεχίσουν να επισκέπτονται τον θεράποντα γιατρό τους σε πιστοποιημένους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (αδειοδοτημένα ιατρεία – πολυιατρεία –νοσοκομεία –κλινικές). Επίσης, στις παρακάτω ιστοσελίδες του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης οι πολίτες μπορούν να αναζητούν αξιόπιστες πληροφορίες για όλους τους ιατρούς μέλη του ΙΣΘ προκειμένου να γνωρίζουν εκ των προτέρων εάν επισκέπτονται πιστοποιημένο γιατρό.

 

https://isth.gr/lista-iatron/

 

https://portal.isth.gr/


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!