Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Νεολαίας Θεσσαλονίκης "Thessaloniki Youth Festival" - Από 12 έως 14 Ιουλίου οι εκδηλώσεις στο Δημαρχιακό Μέγαρο

 


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Νεολαίας Θεσσαλονίκης "Thessaloniki Youth Festival" - Από 12 έως 14 Ιουλίου οι εκδηλώσεις στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας Θεσσαλονίκης "Thessaloniki Youth Festival", το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου σε χώρους του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης όπως ανακοινώθηκε σήμερα (30/6) σε συνέντευξη Τύπου. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει συζητήσεις για τη θέση των νέων στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό καθώς και μουσικά και θεατρικά δρώμενα, προβολές ταινιών, έκθεση φωτογραφίας κ.α.

«Είναι ένας τρόπος να αναδειχθούν οι ιδέες των νέων για ζητήματα που αφορούν τις πόλεις, την καθημερινότητα, το πράσινο, τον πολιτισμό», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης. «Είναι μια μεγάλη διοργάνωση για την πόλη μας, στην οποία θα συμμετέχουν φορείς, μουσικοί, ηθοποιοί και καλεσμένοι νέοι και αυτοδιοικητικοί από πολλά μέρη της Ελλάδας», συμπλήρωσε ο κ. Μπαρμπουνάκης.

«Για μας ο πολιτισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Βρισκόμαστε στην πόλη με τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών αναλογικά με το μέγεθός της και ήρθε η ώρα να στηρίξουμε νέους ανθρώπους και νέους καλλιτέχνες, δίνοντάς τους το βήμα για να βγουν μπροστά, να μείνουν στην πόλη και να μη χρειαστεί να φύγουν», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Μόδεστος Γαβαλάς.

«Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 12.00 στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης. Οι εκδηλώσεις θα διεξάγονται στην Αίθουσα Νερού, στο Αμφιθέατρο και την αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης, θα ξεκινούν στις 17.00 και θα συμμετέχουν νέοι από πολλά μέρη της Ελλάδας», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Φώτης Κυζάκης.

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων της Θεσσαλονίκης αποτελεί το πρώτο δημοτικό συμβούλιο νέων στη χώρα, πρώτο και πρότυπο ταυτόχρονα, στηρίζουμε και άλλους νέους που θέλουν να συγκροτήσουν δημοτικά συμβούλια νέων και ταυτόχρονα διοργανώνουμε δράσεις αλληλεγγύης, για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό», δήλωσε ο πρόεδρος των Alumni του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης  Μάκης Μπαρμπούνης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυναν οι διοργανωτές στους δεκάδες εθελοντές και τους χορηγούς που στηρίζουν τη διοργάνωση.

Δείτε το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Νεολαίας Θεσσαλονίκης στην ιστοσελίδα http://thessalonikiyouthfestival.gr/


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!