Συγκλονιστική η προσπάθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσωσαν απο πνιγμό 18χρονο τουρίστα στην Χαλκιδική


Μια συγκλονιστική  περιγραφή αναρτήθηκε απο διασώστη του ΕΚΑΒ στο προφίλ του αναφέροντας την προσπάθεια συναδέλφων του της νυχτερινής βάρδιας να επαναφέρουν στη ζωή έναν νεαρό τουρίστα  18 χρονών που πνιγόταν σε παραλία της Χαλκιδικής (στο πρώτο "πόδι"). Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανάρτησή του:

"Racing the reaper...

Αυτή τη φορά προλάβαμε και προσπεράσαμε το χάρο στην τελευταία στροφή!!

Οι συνάδελφοι της νυχτερινής βάρδιας επανέφεραν στη ζωή έναν πολύ νεαρό συνάνθρωπο μας, μόλις 18 ετών, από πνιγμό καθώς έφτασαν πολύ έγκαιρα στο σημείο του συμβάντος. Έγκαιρη έναρξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χορήγηση οξυγόνου με θετικές πιέσεις... Η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ του επιχειρησιακού ασυρματικού κέντρου του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και των διασωστών του ασθενοφόρου, μακρόχρονης εμπειρίας, γνώσεων, αντίληψης και δεξιοτήτων!
Τη σκυτάλη ανέλαβε η πρωινή βάρδια έχοντας πλέον την ευθύνη της ασφαλούς και ταχύτατης διακομιδής του ασθενούς προς το νοσοκομείο Πολυγύρου, αφού πρώτα σταθεροποιήθηκε χάρη στις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο κέντρο υγεία Κασσανδρείας και πλέον με τη συνοδεία του ιατρού Κλεάνθης Καζαντζίδης , παραδόθηκε εν ζωή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.
(Κέντρο υγείας Κασσανδρείας - Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου σε μόλις 23 λεπτά!)
Σε πλήρη ετοιμότητα το τμήμα αναζωογόνησης των ΤΕΠ, με τον αναισθησιολόγο να εξασφαλίζει πλήρως την αβίαστη πρόσβαση του πολύτιμου οξυγόνου προς τα πνευμόνια του νεαρού.
Περαστικά στον νεαρό τουρίστα από τα πληρώματα διασωστών του Α53. "

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!