Δήμος Νεάπολης Συκεών: Λήγει στις 23:59 της Κυριακής και η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ

 


Λήγει στις 23:59 της Κυριακής και η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή των αιτήσεων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών δωρεάν συμμετοχής στο πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ΑΜΕΑ σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», καθώς την Κυριακή 16 Ιουλίου στις 23:59 λήγει και η παράταση της προθεσμίας που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΕΤΑΑ, που είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος, οι προσωρινοί πίνακες των αποτελεσμάτων θα δημοσιευθούν στις 19 Ιουλίου. Στη συνέχεια, από τις 20 μέχρι τις 24 Ιουλίου θα δοθεί η δυνατότητα για υποβολή ενστάσεων, ενώ οι οριστικοί πίνακες των αποτελεσμάτων θα ανακοινωθούν στις 28 Ιουλίου.


Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επισημαίνει ότι μετά την λήξη της προθεσμίας δεν θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα για τη δωρεάν φιλοξενία στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου που προσφέρουν φροντίδα υψηλής ποιότητας και καλεί τους γονείς να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίνεται.


Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος συνολικά 1.182 βρέφη και προνήπια στους Δημοτικούς Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, 3.568 παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και 100 άτομα, έφηβοι και ενήλικοι ΑμεΑ, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ).


Υποβολή αιτήσεων μέσω των υπηρεσιών του δήμου


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι σήμερα στις 8 το βράδυ να υποβάλλουν αίτηση μέσω των υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών προσερχόμενοι σε τρία σημεία:


-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ.Βενιζέλου 125, 3ος όροφος), τηλ. 2310639664


-Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών (Κομνηνών 38), τηλ. 2310638058


-Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκων (Μικράς Ασίας 32), τηλ. 2310674653


Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής πλατφόρμας που λειτουργεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr.


Δικαιούχοι και δικαιολογητικά περιγράφονται αναλυτικά στην πρόκληση της ΕΕΤΑΑ , www.eetaa.gr.


Αίτηση μπορεί να υποβάλει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς ανεξαρτήτως εργασιακής κατάστασης (και δημόσιοι υπάλληλοι).


Απαραίτητη προϋπόθεση η υποβολή φορολογικής δήλωσης για το 2022.


Εισοδηματικά κριτήρια


·Τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2022 δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 27.000€ για οικογένειες που έχουν έως 2 παιδιά, τα 30.000€ για οικογένειες που έχουν 3 παιδιά, τα 33.000€ για οικογένειες που έχουν 4 παιδιά και τα 36.000€ για οικογένειες που έχουν από 5 παιδιά και πάνω.


·Ειδικά για τους Παιδικούς Σταθμούς μπορούν να λάβουν μειωμένη «αξία τοποθέτησης» και γονείς που το εισόδημα είναι: έως 33.000€ για οικογένειες που έχουν έως δύο παιδιά, έως 36.000€ για οικογένειες που έχουν έως τρία (3) παιδιά, έως 39.000€ για οικογένειες που έχουν έως τέσσερα (4) παιδιά και έως 42.000€ για οικογένειες που έχουν από πέντε παιδιά και άνω.


·Για την πρόσβαση στην εφαρμογή απαιτούνται οι κωδικοί του TAXISNET αιτούντα/αιτούσας & συζύγου (δίνει συναίνεση) και τα ΑΜΚΑ των παιδιών/του παιδιού για τα οποία υποβάλλεται η αίτηση.


Η δράση της ΕΕΤΑΑ είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ) περιόδου 2021-2027 και εθνικούς πόρους.


πηγή dimosneapolis-sykeon.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!