Πρόστιμα 300 ευρώ σε ιδιοκτήτες ζώων γιατι δεν είχαν λουρί και ηλεκτρονική ταυτότητα σε περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Θέρμης και Νεάπολης Συκεών

 


Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, κατά τον μήνα Ιούνιο του 2023,

με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά τον μήνα Ιούνιο του 2023, πραγματοποίησαν στοχευμένες δράσεις ελέγχου ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, σε διάφορες περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Θέρμης και Νεάπολης – Συκεών.

Συγκεκριμένα:

  • Ελέγχθησαν συνολικά εκατόν σαράντα πέντε (145) ιδιοκτήτες ζώων και
  • Βεβαιώθηκαν είκοσι δύο (22) διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων
    i) δώδεκα (12) για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)», ύψους (300) ευρώ έκαστο,
    ii) επτά (7) για στέρηση ηλεκτρονικής ταυτότητας, ύψους (300) ευρώ έκαστο,
    iii) ένα (1) για παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου, ύψους (100) ευρώ και
    iv)  δύο (2) για μη κατοχή ενημερωμένου βιβλιαρίου υγείας, ύψους (1.000) ευρώ έκαστο.

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!