3η Χορωδιακή συνάντηση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραικάστρου

 


3η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

Με θετικότατες εντυπώσεις και αισιόδοξα μηνύματα για τον τοπικό μουσικό μας πολιτισμό, πραγματοποιήθηκε η 3η Χορωδιακή Συνάντηση την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Ωραιόκαστρο.

Μετά από μία αναγκαστική παύση λόγω της πανδημίας, όπως τόνισε ο Προϊστάμενος της Ενορίας,  Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μοναστηρίδης, τα Χορωδιακά Σύνολα του Ιερού Ναού, η Παιδική Χορωδία ΣΟΛ και η Γυναικεία Χορωδία Ευ Choralis εκκίνησαν και πάλι τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες και υποδέχθηκαν αυτή τη φορά τη  Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια σε διεύθυνση Κωστίκα Τσολλάκου και τη φημισμένη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης σε διεύθυνση Μαίρης Κωνσταντινίδου. Τις ιδιαίτερα προσεγμένες εμφανίσεις των χορωδιών, που ανέδειξαν την ποιοτική διάσταση της χορωδιακής μουσικής, απήλαυσε πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά τον Ναό. Το μουσικό πρόγραμμα της κάθε χορωδίας, προσαρμοσμένο στις αναζητήσεις και στις δυνατότητες τους, κάλυψε ένα μεγάλο και ποικίλο αισθητικό εύρος μιας απαιτητικής χορωδιακής γραφής.


Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην Παιδική Χορωδία ΣΟΛ η οποία παρά το ολιγομελές της σχήμα εντυπωσίασε με την ποιότητα του ήχου της. Για την ανανεωμένη Γυναικεία Χορωδία Ευ Choralis που διανύει τον 15ο χρόνο της καλλιτεχνικής της πορείας, κύριοι στόχοι παραμένουν η προαγωγή της χορωδιακής τέχνης και μουσικής στην τοπική κοινωνία και η προσφορά, σε όσους έχουν ανάλογο ενδιαφέρον, μίας διεξόδου ποιοτικής έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από τη χορωδιακή συνύπαρξη. Τα χορωδιακά σύνολα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου προετοιμάζει και διευθύνει η εκπαιδευτικός μουσικής Άννα Γεράση.

Είναι σημαντικό να ευχαριστήσουμε τον φωτογράφο κ. Γεώργιο Νάκη, τον κ. Γεώργιο Τομπάζη της ομώνυμης Σχολής Μουσικής, το ανθοπωλείο Σόνια Χριστινάκη, την κάβα ποτών Μούσες, τα μέλη της Γυναικείας Χορωδίας της Ενορίας μας και τους εθελοντές μας, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της συναυλίας.

 

 Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!