Περισσότεροι από 500 μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Ας επικοινωνήσουμε Α-Βία-στα»

 


Το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Παύλου Μελά, ανακοινώνει ότι κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου 2022 -2023, υλοποιήθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ας επικοινωνήσουμε Α-Βία-στα» που παρακολούθησαν περισσότεροι από πεντακόσιοι (500) μαθητές/τριες, δεκαπέντε (15) Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Παύλου Μελά, κατόπιν αιτήματος των διευθυντών σχολείων.


Εισηγήτρια του προγράμματος η κ. Μαρία Αργυροπούλου, Επισκέπτρια Υγείας και μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών κι Εφήβων  του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Χριστοδούλου και το Τμήμα Παιδείας, ευχαριστούν θερμά την εισηγήτρια και τα σχολεία που παρακολούθησαν το παραπάνω πρόγραμμα και δεσμεύονται ότι κατά το σχολικό έτος 2023-24, θα υλοποιηθούν νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, με στόχο την ευρεία συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολικών μονάδων του Δήμου Παύλου Μελά.

Σκοπός του προγράμματος ήταν  η ενημέρωση σχετικά με έναν νέο τρόπο ποιοτικής επικοινωνίας των μαθητών και η γνώση του μηχανισμού εκείνου, μέσω του οποίου  υπάρχουν και αναπτύσσονται αρμονικά οι ανθρώπινες σχέσεις.

Το πρόγραμμα ανιχνεύει εκείνους τους τρόπους επικοινωνίας που βασίζονται στην ενσυναίσθηση, τον σεβασμό, τη διερεύνηση των ορίων, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ελευθερία της έκφρασης, ώστε μέσα από τη γνώση και τον κατάλληλο χειρισμό να αποφεύγονται οι συγκρούσεις.


Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν η κατανόηση εκ μέρους των μαθητών/τριών μας ότι ο τρόπος που επικοινωνούμε με τους άλλους είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη καλύτερης ποιότητας ζωής.

Το πρόγραμμα, το οποίο πήρε έγκριση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του Γυμνασίου και του Λυκείου, υλοποιούνταν εντός των σχολικών μονάδων και διαρκούσε δύο (2) διδακτικές ώρες.

Μετά το πέρας του προγράμματος μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δήλωναν ενθουσιασμένοι, ενώ δεν έλειψε ο προβληματισμός από την πλευρά των μαθητών σχετικά με τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι μεταξύ τους συγκρούσεις.

Θετικά σχόλια υπήρξαν και από το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων μας τόσο για το περιεχόμενο του προγράμματος όσο και για τον επιτυχή τρόπο που το πλαισίωσε/υλοποίησε  η κ. Αργυροπούλου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!