Αν. Πολυχρονίδης: Περί «Πρωταγωνιστών» και «Ανθρώπων Έργα» σε περίοδο καύσωνα με λειψυδρία και όχι μόνο!

 


Περί «Πρωταγωνιστών» και «Ανθρώπων Έργα» σε περίοδο καύσωνα με λειψυδρία και όχι μόνο!

 

Όταν έπειτα από 4 χρόνια ως διοίκηση του Δ. Ωραιοκάστρου ΔΕΝ κατάφερες:

        Να ασχοληθείς με την δέουσα προτεραιότητα με το μείζον θέμα της παροχής νερού στους πολίτες της πολύπαθης Δ.Ε. Μυγδονίας, οι οποίοι -σήμερα με τον καύσωνα που βιώνουμε, λένε στην κυριολεξία το νερό νεράκι!

        Να οργανώσεις τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΩ ούτως ώστε να διαχειριστείς σωστά τους λογαριασμούς ύδρευσης, με αποτέλεσμα να τρέχουν οι συμπολίτες μας -πολλοί δεν έχουν και νερό, να βγάλουν άκρη με τους φουσκωμένους λογαριασμούς !

        Να έχεις καθαρό και περιποιημένο το Βουναλάκι, το παλαιότερο πάρκο του Ωραιοκάστρου, κατά την διάρκεια της πανήγυρις στο παρεκκλήσι των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου !

        Να επισκευάσεις τα παρτέρια λουλουδιών στο κέντρο της αγοράς και να αντικαταστήσεις τις κατεστραμμένες πλάκες στον πεζόδρομο της Λ. Δημοκρατίας, στην Κομνηνών και όχι μόνον!

        Να έχεις υπογεγραμμένη σύμβαση με την ΕΥΑΘ για τον καθαρισμό των φρεατίων!

        Να κατασκευάσεις ένα στέγαστρο στα αποδυτήρια ή έστω να αντικαταστήσεις τους τρεις πάγκους των ομάδων και του παρατηρητή/ιατρού στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ωραιοκάστρου ή να αποκατασταθεί το πρόβλημα με το ζεστό νερό στο κλειστό της Νεοχωρούδας ή με τις τουαλέτες στο θέατρο ¨Τσούκες¨ στο Δρυμό ή με την αντικατάσταση των θερμαντικών σωμάτων στην κοινότητα Μεσαίου ή με την ακίνδυνη χρήση του θεάτρου στο Μονόλοφο,  παρ΄όλες τις ενοχλήσεις ενδιαφερόμενων πολιτών και τις επισημάνσεις των τοπικών φορέων και συλλόγων!

        Να κάνεις μια μονοδρόμηση σε οδό όπου δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα !

        Να τοποθετήσεις μια πινακίδα εισόδου προς «Ωραιόκαστρο» στην χορταριασμένη κεντρική διασταύρωση της ντροπής με την οδό Λαγκαδά !

        Να δημοπρατήσεις τον κυκλικό κόμβο στην Γαλήνη, στην διασταύρωση καρμανιόλα των οδών Άλσους Θεσσαλονίκης και Χρυσανθέμων

        Δεν κατάφερες να καθαρίσεις τους βασικούς δασικούς δρόμους από τα κομμένα ξερόκλαδα δεξιά και αριστερά και τώρα με τους καύσωνες προ των πυλών ο κίνδυνος ανάφλεξης γίνεται υπαρκτός όσο ποτέ!

 

 

Αλλά ως διοίκηση κατάφερες:

 

        Να ταλαιπωρείς τους πολίτες και να χαλάς την εικόνα του δήμου - με τους υπερχειλισμένους κάδους, γιατί αδυνατείς να συντονίσεις τις προμήθειες καυσίμων των οχημάτων και των μηχανημάτων του δήμου!

        Να χρεώσεις το ταμείο του δήμου με 33 χιλ. Ευρώ για την ανακαίνιση του γραφείου Δημάρχου ή με 33 χιλ. Ευρώ για μια απλή μεταλλική πεζογέφυρα 5x1 μέτρων στην Αγία Παρασκευή Παλαιοκάστρου!

        Να κλείσεις κοινωνικές δομές του δήμου που άλλες διοικήσεις ίδρωσαν για να τις ιδρύσουν και λειτουργήσουν !

        Να μην ολοκληρώσεις έτοιμα έργα που παρέλαβες από τις προηγούμενες διοικήσεις!

        Να λειτουργήσεις παλαιοκομματικά τις προσλήψεις -ψηφοθηρικά, στην λογική του βολέματος των ημετέρων!

        Να κάνεις τις περισσότερες απευθείας αναθέσεις και να αποδεχθείς τις μικρότερες εκπτώσεις σε έργα εκατομμυρίων, κάτι που δεν πέτυχε ποτέ καμία πρώην Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Αποκορύφωμα η έκπτωση 2,2% για το έργο των 3 εκατ. Στην Γαλήνη με μόνον μια συμμετέχουσα εταιρεία ή η απευθείας ανάθεση των 450 χιλ. Ευρώ με έκπτωση 4,6% για το τεχνικό στην Κονταξοπούλου πάλι στην ίδια!!!

        Να υπολειτουργείς σε άθλια κατάσταση 4 χρόνια τον Πολυχώρο Πολιτισμού στο κτήριο Παύλου Μελά στερώντας τον από τους πολίτες !

        Επί των ημερών σου να μπουν οι πρώτες κεραίες στη Ψιλή Κορυφή - Σιβρί!

        Κατάφερες να αφήσεις εκτός σχεδίου πόλης μια σειρά αγροτεμαχίων πλησίον του οικιστικού ιστού δημιουργώντας μια «μαύρη τρύπα» στην τελευταία τροποποίηση του Γ.Π.Σ.

        Κατάφερες να προτείνεις την τσιμεντοποίηση του μοναδικού ελεύθερου χώρου στο κέντρο, του πάρκου στα Αλώνια και άλλαξες τις χρήσεις γης κατά το δοκούν !

 

Γεγονός είναι ότι τα κατορθώματα αυτής της διοίκησης δεν έχουν τελειωμό.

Λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές η αγωνία των διοικούντων είναι εμφανής.

Η εργώδης επικοινωνιακή προσπάθεια παρουσίασης του αυτονόητου ως επιτυχία, της επιστροφής του Δημάρχου στο Δημαρχείο και στα δρώμενα  του Δήμου, η αστραπιαία αντίδραση των διοικούντων στα Social Media,

 εύλογα δημιουργούν στους συμπολίτες τα ερωτήματα:

 

        Έχουν λύσει όλα τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν και σερφάρουν ασταμάτητα στα Social Media;

        Βρίσκουν χρόνο και ανταλλάσσουν «φιλοφρονήσεις» με ενεργούς Δημοτικούς Συμβούλους και διαμαρτυρόμενους πολίτες;

 

Η αλήθεια είναι ότι αν αφιέρωναν τον χρόνο που σπαταλούν εν ώρα δουλειάς στα Social Media στη λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους πολίτες, τότε η εικόνα του δήμου μας θα ήταν πολύ διαφορετική, προς το καλύτερο φυσικά!

 

Φίλες και φίλοι,

Όταν μία διοίκηση στο τέλος της τετραετούς θητείας της δεν έχει καταφέρει να δώσει λύσεις στα μικρά και αυτονόητα, έχει αποτύχει και στα βασικά αγαθά -όπως αυτό της εξασφάλισης της επαρκούς τροφοδοσίας με πόσιμο νερό των κατοίκων, τότε θα πρέπει να δούμε πίσω από τα πολυσέλιδα, πολυτελή και πανάκριβα προπαγανδιστικά της τεύχη!

Να προβληματιστούμε από τα ωραία λόγια και τις υποσχέσεις, από τα μεγάλα θΑ …!

Τα επόμενα 5 χρόνια είναι πολύτιμα και δεν πρέπει να χαθούν για τον δήμο μας!

Στο χέρι σας είναι να αλλάξετε την ροή και τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες με το μανδύα του ΄νέου΄! Να βάλετε τέλος στις σκουριασμένες πρακτικές, όπως π.χ. αυτές των προεκλογικών ασφαλτοστρώσεων ή των μικροπαρεμβάσεων βιτρίνας!

 Να δώσετε την δυνατότητα σε ανθρώπους με όραμα και αγάπη για τον τόπο,

 με γνώσεις και σχέδιο, με εμπειρία, πολιτική βούληση και τόλμη για αλλαγές!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!