Διευθέτηση ρεμάτων στο Ωραιόκαστρο. Ανακοινώθηκε η υπογραφή σύμβασης απο το υπ. Υποδομών και Μεταφορών

 


Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης για την διευθέτηση ρεμάτων στο Ωραιόκαστρο.  Την υπογραφή της σύμβασης αναφέρει σε ανακοίνωσή του στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Υπογραφή σύμβασης για τη διευθέτηση ρεμάτων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου για τη διευθέτηση ρεμάτων στην περιοχή του Ωραιόκαστρου Θεσσαλονίκης και την κατασκευή των απαραίτητων δικτύων ομβρίων.

Το έργο περιλαμβάνει τη διευθέτηση του τμήματος Δενδροποτάμου, σε μήκος περίπου 1,8 χλμ. στην περιοχή της Ευκαρπίας, τη διευθέτηση τμήματος χειμάρρου Ανατολικά Ωραιοκάστρου, σε μήκος περίπου 1,9 χλμ και κατασκευή έργου ψηλού αναβαθμού στην κοίτη του για την ανάσχεση πλημμυρών και συγκράτηση φερτών υλών, τη διευθέτηση τμήματος χειμάρρου Ανατολικά Γαλήνης σε μήκος περίπου 1,1 χλμ. πριν τη συμβολή του στον χείμαρρο Ανατολικά Ωραιοκάστρου και τέλος την διευθέτηση τμήματος του χειμάρρου Ασημάκη.

Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 11.266.359,59 ευρώ (με ΦΠΑ) και η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 30 μήνες. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος δήλωσε:

«Η ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σκοπός των έργων διευθέτησης είναι η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών εκατέρωθεν των προαναφερόμενων χειμάρρων, οι οποίοι παρουσιάζουν πολλά προβλήματα ανεπάρκειας και υπερχειλίσεων, δημιουργώντας προβλήματα στις γύρω περιοχές. Στην περιοχή έχουν σημειωθεί στο παρελθόν μεγάλες πλημμύρες και σημαντικές καταστροφές. Η προβλεπόμενη αστική ανάπτυξη της περιοχής αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση απορροής, λόγω αύξησης των συντελεστών απορροής και επιτάχυνσης των ροών, συνεπώς είναι επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθούν τα προτεινόμενα έργα διευθέτησης».
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!