Δ Σαρηγιάννης. Μέτρα προστασίας για κατοίκους πυρόπληκτων περιοχών

 


Δ Σαρηγιάννης. Μέτρα προστασίας για κατοίκους πυρόπληκτων περιοχών

Με μέτρα προφύλαξης , μάσκες γάντια και ρούχα που καλύπτουν το  δέρμα πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός και η αποκατάσταση των ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές και σπίτια.

Αυτό τονίζει μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων της  ΕΡΤ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής και Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο κ Σαρηγιάννης επισήμανε ότι όχι μόνο ο καπνός, αλλά και  τα αποκαΐδια από τις πυρκαγιές μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ειδικά στις ευπαθείς ομάδες και ειδικά σε όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.   

Ο καθηγητής εξήγησε ότι για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 ημέρες ωστόσο σε έναν χώρο που έχει υποστεί ζημιές από πυρκαγιά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον καθαρισμό από τις στάχτες, ώστε να μη δημιουργήσουμε επαναιώρηση των σωματιδίων από τα αποκαϊδια .

Δείτε το απόσπασμα

https://www.youtube.com/watch?v=dlEQvsIkCk0


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!