Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για απάτη με υπολογιστή

 


Εξιχνιάσεις περιπτώσεων απατών με υπολογιστή στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις, που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης εξιχνίασαν πέντε (5) περιπτώσεις απάτης με υπολογιστή, που διαπράχθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023 και σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος επτά (7) συνολικά ατόμων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σχηματισμού δικογραφίας σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 48 και 24 ετών και 32χρονης αλλοδαπής, οι οποίοι από κοινού με συνεργούς τους, επικοινώνησαν διαδοχικά με 52χρονη ημεδαπή και προσποιούμενοι ότι ενδιαφέρονται για την αγορά ηλεκτρικής συσκευής, που είχε αναρτήσει προς πώληση σε ιστοσελίδα η παθούσα, της απέσπασαν μέσω μηνύματος (sms) τους τραπεζικούς της κωδικούς και πραγματοποίησαν τρείς συναλλαγές ύψους (9.700) ευρώ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!