Γεωργία Πετρίδου - πρόεδρος ΕΠΩΦ: “Οι δοκιμασίες είναι για τους μαχητές”

 

1. Γεωργία η συγκυρία δεν είναι η καλύτερη. Γι΄ αυτό ξεκινώντας θέλω να σε ευχαριστήσω που δέχθηκες να απαντήσεις στις ερωτήσεις μας. Από την άλλη πλευρά έχεις αποδείξει ότι είσαι μια μαχήτρια. Είχες ένα πολύ δύσκολο ατύχημα. Πες μας τι συνέβη;

Οι  δοκιμασίες είναι για τους μαχητές …..ναι είχα ένα ατύχημα που θα με ταλαιπωρήσει για αρκετό καιρό …….ένα άσχημο  πέσιμο στην πρόβα τζενεράλε της θεατρικής μας ομάδας είχε ως αποτέλεσμα κάταγμα του δεξιού μου ποδιού,  και την εισαγωγή μου στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου και χειρουργήθηκα . Αυτή τη στιγμή αναρρώνω  στο σπίτι μου και θα μου πάρει λίγο καιρό  για να είμαι πλήρως λειτουργική .

2. Η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων  το τελευταίο διάστημα δείχνει μια μεγάλη κινητικότητα όσον αφορά τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ή αυτές στις οποίες συμμετέχει. Ενημέρωσέ μας σχετικά με αυτές αλλά  και με εκείνες που έρχονται;

Είναι αλήθεια  ότι φέτος ο σύλλογος μας είχε και έχει έντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο του Δήμου μας αλλά και με συμμετοχές σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις εντός Ελλάδας !!! Η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων απαριθμεί πολλά και διαφορετικά τμήματα και έχουμε προσκλήσεις για εμφανίσεις  της χορωδίας μας , για θεατρικές παραστάσεις καθώς και για τα χορευτικά μας τμήματα  ποντιακών και παραδοσιακών χορών. Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει με το καθιερωμένο πια, μεγάλο ποντιακό γλέντι που θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου στο βοηθητικό γήπεδο του Κεραυνού.

3. Η θεατρική ομάδα της ΕΠΩΦ παρουσίασε πριν λίγες μέρες την κωμωδία « ο Βεβαίας κι φογάται τη Στοφορίνα». Το έργο απέσπασε πολύ καλά σχόλια. Το έργο παρουσιάστηκε στη Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων «Ημέρες Θεάτρου» 2023 στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανίδης». Μίλησέ μας για το έργο αυτό.

Στην Ένωση  Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων έχουμε την τιμή και χαρά να συνεργαζόμαστε για 18 χρόνια -από την δημιουργία της θεατρικής ομάδας-με τον εξαιρετικό  σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιάννη Γεωργιάδη. Ήδη από  την πρεμιέρα του έργου  είχαμε προσκλήσεις και συνεχίζουμε να έχουμε,  από συλλόγους και φορείς τις οποίες αποδεχθήκαμε και μια από αυτές ήταν και η συμμετοχή μας στη συνάντηση ερασιτεχνικών θιάσων στο θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανιδης» στη Πολίχνη. Η επομένη παράσταση είναι στις 27/7 στην Ανοιξιά Ασκού προσκεκλημένη από τον τοπικό σύλλογο .

Το έργο είναι μια συρραφή μικρών κειμένων του Φίλωνα Κτενίδη τα οποία είχαν δημοσιευθεί στο περιοδικό Ποντιακή Εστία. Ο σκηνοθέτης πήρε κάποια αποσπάσματα και έκανε τη θεατρική διασκευή δημιουργώντας την κωμωδία «Ο Βεβαίας κι φογάται τη Στοφορίνα», ένα έργο ευχάριστο που με τα έξυπνα κείμενα και τις ερμηνείες  των ερασιτεχνών ηθοποιών χαρίζει αβίαστα το γέλιο στους θεατές.

4. Είμαστε λιγότερο από 100 ημέρες για τις δημοτικές εκλογές. Τι σκοπεύει να κάνει η Γεωργία Πετρίδου; Θα είσαι υποψήφια;

Λίγο λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και ήδη βλέπουμε στο Δήμο Ωραιοκάστρου διάφορες υποψηφιότητες από τους συνδυασμούς που διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο. Στο  σημείο αυτό θα ήθελα να πω ότι έχω δεχτεί πρόταση και τον ευχαριστώ γι’ αυτό,  από τον δήμαρχο Παντελή Τσακίρη να συστρατευθώ μαζί του …. την απάντηση μου  όμως θα την δώσω σε λίγο καιρό.

Ευχαριστούμε πολύ την πρόεδρο της ΕΠΩΦ Γεωργία Πετρίδου, που παρά την δύσκολη φάση που διανύει δέχθηκε να μας μιλήσει....

για το avatonpress.gr: Γιώργος Χατζηγεωργίου 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!