Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης και στη δασική έκταση Ωραιοκάστρου και Θέρμης λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

 


Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ για την Έκδοση Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς 5 (Κατάσταση Συναγερμού) για τη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης για την Πέμπτη 27-07-2023 – Συστάσεις προς τους πολίτες

Σας γνωστοποιούμε ότι έχει εκδοθεί το υπ’ αριθμ. 2445/26.07.2023 έγγραφο του Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ. με θέμα “Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς - Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα - Λήψη μέτρων λόγω υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών”, για την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 και σύμφωνα με τον εκδοθέντα χάρτη, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού – κατηγορία 5.

Επίσης, σε ισχύ βρίσκεται η Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, περί Απαγόρευσης Κυκλοφορίας στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης στη δασική έκταση Ωραιοκάστρου και Θέρμης, λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς (Δ.Ε. 5) στην Μ.Ε. Θεσσαλονίκης (ΑΔΑ:6ΞΖ27ΛΛ-ΘΤΗ).

Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και των επισκεπτών, για την τήρηση των οδηγιών προστασίας, που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο

- Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.

- Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.

- Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

- Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.

- Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

- Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά

- Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) ή καλέστε στο 112.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!