Κέφι και χορός στο χθεσινό παραδοσιακό γλέντι που συνδιοργάνωσαν η Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισσοχωρίου και ο Δήμος Ωραιοκάστρου (φωτο & video)


Κέφι και χορός στο χθεσινό παραδοσιακό γλέντι που συνδιοργάνωσαν  η Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισσοχωρίου και ο Δήμος Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» του Δήμου Ωραιοκάστρου. 


Το γλέντι έγινε στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου με την παρουσία του συγκροτήματος «Εβρίτικη Ζυγιά» και τον Δημήτρη Δίγκα.

Η «Εβρίτικη Ζυγιά» είναι ένα παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα που δημιούργησαν πέντε νέοι από τον Έβρο το 2007, παίζοντας αρχέγονα μουσικά όργανα (γκάιντα, καβάλ, θρακιώτικη λύρα, νταούλι), που συνυφαίνονται εδώ και χιλιάδες χρόνια με την ιστορία της Θράκης. Την τελευταία πενταετία, η «Εβρίτικη Ζυγιά» πρωτοστατεί σε γλέντια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, χαρίζοντας σε χιλιάδες χορευτές μοναδικές εμπειρίες μέθεξης, μεταλαμπαδεύοντας έτσι τη φλόγα της παράδοσης στη νέα γενιά.

Ο Δημήτρης Δίγκας, άξιος εκπρόσωπος των «Χάλκινων της Γουμένισσας», ξεσήκωσε το κοινό με το κλαρίνο του με εγγυημένη επιτυχία!

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης και παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Χριστίνα Ζαπρα, Ακης Καζαντζίδης, Δημήτρης Καρασαββίδης, Γεώργιος Παραπανήσιος, η πρόεδρος του ΔΣ Λία Δρόσου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ Άγγελος Πανούσης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Τάσος Χαλκίδης, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Ευάγγελος Χατζηαντωνίου και ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Αταμιάν.













credits Vasso Xomali


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!