«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» Δ. Ωραιοκάστρου - «Διγένεια»: Ποντιακή βραδιά στο Μελισσοχώρι στις 25 Αυγούστου

 


«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» Δ. Ωραιοκάστρου - «Διγένεια»: Ποντιακή βραδιά στο Μελισσοχώρι στις 25 Αυγούστου

Τα «Διγένεια 2023» συνδιοργανώνουν και φέτος ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Σύλλογος Ποντίων Μυγδονίας «Διγενής», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023». Πρόκειται για μια βραδιά με ποντιακή μουσική, τραγούδια και χορούς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023, στις 20.30, στο Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου με γενική είσοδο 2 ευρώ.

Στο τραγούδι θα είναι ο Γαβρίλος Σιδηρόπουλος, στη λύρα οι Χάρης Αθανασιάδης και Βαγγέλης Παραδεισόπουλος, στα τύμπανα ο Γιάννης Αντωνιάδης, στα πλήκτρα ο Στέλιος Χατζησαββίδης και στο νταούλι ο Αλέξανδρος Χαρίσης.

Τα «Διγένεια» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τον μήνα Αύγουστο σε συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ωραιοκάστρου και του Συλλόγου Ποντίων Μυγδονίας «Διγενής» ως φόρος τιμής στον Διγενή Ακρίτα, τον ήρωα του Βυζαντίου το όνομα και τη μορφή του οποίου φέρει ο σύλλογος ως έμβλημα. Στόχος της εκδήλωσης είναι η μετάδοση των αξιών και των εθίμων των αλησμόνητων πατρίδων του Πόντου στις επόμενες γενιές Ποντίων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!