Δήλωση υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Μυλόπουλου: «Οι εμπνευστές του μαύρου καταργούν τον ενημερωτικό χαρακτήρα της ΕΡΤ3»

 


Δήλωση υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Μυλόπουλου:

«Οι εμπνευστές του μαύρου καταργούν τον ενημερωτικό χαρακτήρα της ΕΡΤ3»

Την απαξίωση της ΕΡΤ3 με την κατάργηση των δελτίων ειδήσεων της στηλιτεύει με δήλωση του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Μυλόπουλος με την παράταξη «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

«Να σηκώσουμε ένα τείχος υπεράσπισης του δημοκρατικού δικαιώματος της περιφέρειας να ενημερώνει και να ενημερώνεται με το δικό της ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, το τρίτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα ο κ. Μυλόπουλος καλεί τον σημερινό και εκ νέου υποψήφιο περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς και τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειάρχες να πάρουν θέση κατά του πρωτοφανούς, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, γεγονότος της αναστολής του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μυλόπουλου:

«Η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ3, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί από την ημέρα της δημιουργίας της πολύτιμο βήμα αποκέντρωσης της ενημέρωσης και δίαυλο επικοινωνίας για την περιφέρεια όλης της χώρας.

Η συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη απαξίωση του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3 από τη διοίκηση τη ΕΡΤ και κατ’ επέκταση και της κυβέρνησης κορυφώνεται, με την κατάργηση κάθε δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ3.

Υποβαθμίζουν ενημερωτικά το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, αφού το αφήνουν χωρίς αυτόνομο ενημερωτικό πρόγραμμα για τον κόσμο της περιφέρειας. Χωρίς ειδήσεις και χωρίς τα γεγονότα κάθε τοπικής κοινωνίας που εκ των πραγμάτων αποκλείονται από τα κεντρικά δελτία των Αθηνών.

Όταν η σημερινή κυβέρνηση έριξε «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, η ελληνική κοινωνία στάθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων της.  Το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ξανά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ακυρώνοντας την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση του «μαύρου».

Και είναι τιμή μου ότι εκείνο τον Ιούνιο του 2015 ήμουν ο πρώτος πρόεδρος της ΔΕ της ΕΡΤ3 μετά το «μαύρο» της ΕΡΤ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του ανοίγματος και της επαναλειτουργίας της.

Σήμερα οι εμπνευστές του «μαύρου», πιστοί στη συγκεντρωτική πολιτική της κατάργησης του πλουραλισμού και της άσκησης ασφυκτικού ελέγχου στην ενημέρωση, έρχονται να φιμώσουν και πάλι τη δημόσια τηλεόραση, αυτή τη φορά καταργώντας τον ενημερωτικό χαρακτήρα της ΕΡΤ3.

Η απόφαση αυτή πρέπει να βρει απέναντι όλες τις παραγωγικές, τις πνευματικές και τις κοινωνικές δυνάμεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΡΤ3 και το έμπειρο προσωπικό της μπορούν να προσφέρουν πλουραλιστική και δημοκρατική ενημέρωση, χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις και χωρίς παρωπίδες.  Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμισή της.

Καλούμε τον σημερινό και εκ νέου υποψήφιο περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς και τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειάρχες να πάρουν θέση κατά του πρωτοφανούς, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, γεγονότος της αναστολής του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3.

Να σηκώσουμε ένα τείχος υπεράσπισης του δημοκρατικού δικαιώματος της περιφέρειας να ενημερώνει και να ενημερώνεται με το δικό της ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, το τρίτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

 

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης

«Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!