Η Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης του «Χαμόγελου του Παιδιού» για ακόμη μια φορά δίπλα στους Πυροσβέστες στις πυρκαγιές της Κέρκυρας

 


Η Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για ακόμη μια φορά δίπλα στους Πυροσβέστες που έδιναν μάχες με τις φλόγες στην Κέρκυρα

Επικεφαλής και ψυχή της Ομάδας, ο Σωτήρης μας!

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2023

Η Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης του «Χαμόγελου», η οποία από το 2001, με έδρα τη Χαμηλή Μαγουλάδων της Κέρκυρας, βρίσκεται στην υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος του νησιού, για ακόμη μια φορά προσέφερε την πολύτιμη βοήθειά της, δίπλα στους Πυροσβέστες που έδιναν καθημερινά, ημέρες και νύχτες, μάχες με τις φλόγες.

Η Εθελοντική ομάδα στην Κέρκυρα, η οποία αποτελείται από εργαζόμενους, εθελοντές, οδηγό και φυσικά πλήρως εξοπλισμένο Πυροσβεστικό όχημα του Οργανισμού, εκπαιδεύεται από επαγγελματίες πυροσβέστες, δρα υπό την καθοδήγηση των ειδικών και υπάγεται στην επιχειρησιακή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο και κρίσιμο. Ιδιαίτερη περηφάνια και συγκίνηση μας προκαλεί το γεγονός πως επικεφαλής της Ομάδας Πυρόσβεσης, είναι ο Σωτήρης. Ο Σωτήρης, είναι ένας νέος, επιτυχημένος επαγγελματίας της Κέρκυρας και φυσικά εθελοντής Πυροσβέστης, που το «Χαμόγελο» είχε την τιμή να μεγαλώσει, μαζί με τον αδερφό του, στο Σπίτι του Οργανισμού στην Κέρκυρα. Ένας νέος που θέλει, και παλεύει να προσφέρει το καλύτερο δυνατό στον τόπο που μεγάλωσε, στον τόπο που θεωρεί δικό του, στο «Χαμόγελο» αλλά και σε όλους όσους χρειάζονται τη βοήθειά του.

Ο κος. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ περήφανος για τον Σωτήρη, γιατί όπως ανέφερε και ένα πυροσβέστης που είχε επισκεφτεί το Σπίτι στην Κέρκυρα πριν πολλά χρόνια, γνώρισε ένα 14χρονο αγόρι που ήθελε να γίνει Πυροσβέστης και χρόνια μετά βρέθηκε να σβήνει φωτιές με, το ενήλικο πια, αυτό παιδί. Είμαι περήφανος για αυτά τα παιδιά που τους προσφέραμε αγάπη, φροντίδα και ασφάλεια, που τα αγκάλιασε η Κερκυραϊκή κοινωνία οδηγώντας τα, να αισθάνονται την Κέρκυρα δικό τους τόπο και να συνεχίζουν να τη στηρίζουν με όποιο τρόπο μπορούν».

Τα λόγια του πυροσβέστη που επισκέφτηκε το Σπίτι του Οργανισμού στη Χαμηλή Μαγουλάδων, της Κέρκυρας, τόσα χρόνια πριν, του κου. Στάθη Καρδακάρη, σε μια σχετική του ανάρτηση, είναι ιδιαίτερα σημαντικά και συγκινούν, «Θυμάμαι πριν 20 και κάτι χρόνια που ένα βράδυ, είχα επισκεφτεί το ‘’Χαμόγελο’’ με το Πυροσβεστικό όχημα για να βάλουμε νερό, διότι υπήρχε πολύ καλή παροχή, και τόσα παιδάκια σηκώθηκαν από τα κρεβάτια τους για να μιλήσουν και να μας αγκαλιάσουν. Ήταν τόσο συγκινητικό να βλέπεις αυτές τις φατσούλες και να σκέφτεσαι ότι για κάποιο λόγο είναι εκεί στις μακρινές Μαγουλάδες δίχως γονείς. Εγώ τότε δεν είχα παιδιά όμως, μου φαίνονταν πολύ παράξενο για το πόσο αυτά τα παιδιά αγαπούσαν και σέβονταν τους ανθρώπους του ‘’Χαμόγελου’’ και πόσο ασφαλή αισθάνονταν εκεί. Πήγα πάρα πολλές φορές στα τόσα χρόνια, και ώρες διάφορες, και πάντα υπήρχε στα μάτια τους αυτή η λάμψη. Γνώρισα ένα παιδάκι που ήθελε να γίνει πυροσβέστης·εκείνο το πρώτο βράδυ. Άντρα πλέον, να σβήνει δίπλα μου φωτιά, τον ξαναβρήκα μετά από χρόνια. Η συνδρομή του Οργανισμού ‘’Το Χαμόγελου του Παιδιού’’ στην πυρασφάλεια, ειδικά εκείνης της απομακρυσμένης περιοχής, ήταν πάρα πολύ σημαντική και θέλω να εκφράσω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους του ‘’Χαμόγελου’’ που με το πυροσβεστικό τους όχημα ήταν πάντα δίπλα μας».

Το Πυροσβεστικό όχημα του Οργανισμού, καθώς και ο Σωτήρης, προσφέρουν τη βοήθεια και τη υποστήριξη τους, συμβάλλοντας καταλυτικά, σε κάθε ανάγκη -σε προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών, μικρών και μεγαλύτερων, στην πρόληψη, στην επιτήρηση και στις περιπολίες, για πιθανές νέες εστίες πυρκαγιών, με στόχο την αποτελεσματικότερη δασοπροστασία και την παροχή κάθε βοήθειας.

Ο κος. Γιώργος Μαυρόπουλος, Υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας, Βόρειας Κέρκυρας, δήλωσε επιπλέον «Η συνδρομή του πυροσβεστικού οχήματος του ‘’Χαμόγελου’’ και του Σωτήρη ειδικά, που είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ήταν καταλυτική, καθώς έχουν μια διαρκή παρουσία. Είναι πάντοτε σε επιφυλακή, πάντα στη διάθεσή μας, καλύπτοντας και το κομβικό κομμάτι της πρόληψης μέρα και νύχτα, φροντίζοντας για τη δασοπροστασία του νησιού. Το Πυροσβεστικό Όχημα του ‘’Χαμόγελου’’, λόγω και του μεγέθους του, καταφέρνει να καλύπτει δυσπρόσιτες περιοχές, που τα μεγάλα Πυροσβεστικά -λόγω περιορισμένης πρόσβασης- δεν έχουν τη δυνατότητα. Πάντα σε συνεργασία και με τα άλλα 2 μικρά Πυροσβεστικά του νησιού, βρίσκονται παρόντες όπου είναι αναγκαίο και χρήσιμο».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει να προσφέρει ασφάλεια στα παιδιά που μεγαλώνει στα Σπίτια του και να μάχεται για την προστασία ανθρώπων ή περιουσιών σε περιόδους κρίσης, φυσικών καταστροφών και έκτακτης ανάγκης. Δίπλα σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε κίνδυνο ή ανάγκη, σε παιδιά και οικογένειες 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!