Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη με σκοπό τη στήριξη και την ανάπτυξη του τουρισμού της Θεσσαλονίκης

 


Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη με σκοπό τη στήριξη και την ανάπτυξη του τουρισμού της Θεσσαλονίκης


Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη είχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, με σκοπό τη στήριξη και την ανάπτυξη του τουρισμού της Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος παρουσίασαν στην Υφυπουργό τα στοιχεία της ανταγωνιστικής πορείας του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη σε διεθνές επίπεδο και τα στοιχεία για τις προκρατήσεις των επόμενων μηνών, με σαφή μηνύματα ότι η Θεσσαλονίκη θα κερδίσει το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου για την περαιτέρω ενίσχυση και προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο τουρισμός ευεξίας μετά τη σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξή του μέσα από την αναγνώριση του ιαματικού φυσικού πόρου των Λουτρών Θέρμης από το Υπουργείο Τουρισμού. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας υπογράψει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Θέρμης, προχωρά σε ενέργειες για τη λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των Λουτρών, ώστε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης να εμπλουτιστεί με ακόμη μία υψηλής αξίας και απόδοσης θεματική μορφή τουρισμού.


Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προφίλ της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικού προορισμού, μετά και από τη διάκρισή της ως μέλους του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της γαστρονομίας, συζητήθηκαν:

Οι δυνατότητες διασύνδεσης και εμπλουτισμού των υφιστάμενων γαστρονομικών εμπειριών

Η ανάδειξη και περαιτέρω προώθηση της πολυπολιτισμικής γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης

Ο σχεδιασμός για αξιοποίηση βραβευμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων σεφ ως brand ambassadors για την προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας του προορισμού

Η ανάδειξη των εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης που προβάλλουν την εξειδίκευση που έχει ο προορισμός στην παραδοσιακή τοπική καθώς και στη σύγχρονη διεθνή κουζίνα.

Παράλληλα, συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την προβολή των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων εντός του αστικού ιστού καθώς και η προώθηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από τα καλλιτεχνικά και θεματικά φεστιβάλ.

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού ενημέρωσαν την Υφυπουργό Τουρισμού για τις υποψηφιότητες που υπέβαλε ο Δήμος, διεκδικώντας δύο ευρωπαϊκές διακρίσεις που θα ενισχύσουν την εικόνα της πόλης παγκόσμια:

τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024 και

τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2024.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιδιώκει να αναδείξει τη δυναμική της πόλης μέσα από τον έξυπνο τουρισμό στις κατηγορίες i) Προσβασιμότητα, ii) Βιωσιμότητα, iii) Ψηφιοποίηση, iV) Πολιτιστική Κληρονομιά και Δημιουργικός Κλάδος.

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!