Δυο συλλήψεις διακινητών αλλοδαπών στις περιοχές της Νέας Μαδύτου και του Δρυμού


Δραστηριότητα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση του Νομού σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, πραγματοποιεί ελέγχους τόσο συστηματικούς (σε καθημερινή βάση) όσο και με τη μορφή εξορμήσεων, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση τυχόν εκκρεμών υποθέσεων.

Κατά το τελευταίο 24ωρο λοιπόν, στο πλαίσιο περιπολιών στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Νέας Μαδύτου και του Δρυμού αντίστοιχα, εντόπισαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ισάριθμα επιβατικά αυτοκίνητα που μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Καί στις δύο περιπτώσεις μάλιστα, οι οδηγοί των οχημάτων, προκειμένου να αποφύγουν επικείμενους ελέγχους, ανέπτυξαν ταχύτητα, πλην όμως συνελήφθησαν λίγο αργότερα, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.

Πρόκειται για αλλοδαπούς 17 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θέρμης, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι, ο δεύτερος εξ’ αυτών στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το όχημα της πρώτης περίπτωσης είχε δηλωθεί υπεξαίρεση σε αστυνομική υπηρεσία της Μεσσηνίας, ενώ για το αυτοκίνητο της δεύτερης υπόθεσης είχε δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Επιπρόσθεταπραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και συνελήφθησαν πέντε (5) ακόμη άτομα, καθώς δεν διέθεταν τα απαιτούμενα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!